Catalunya Diari

L'Alt Pirineu i l'Aran podrien passar a la fase 2 el dia 25 de maig

El mateix passaria amb les Terres de l'Ebre i Tarragona

Esplanada davant de l'Estany de Sant Maurici totalment desert el 7 de maig del 2020
Imatge d'arxiu de l'Esplanada davant de l'Estany de Sant Maurici totalment desert a principis de maig. | LleidaDiari.cat

El Departament de Salut demanarà que l'Alt Pirineu i l'Aran, les Terres de l'Ebre i Tarragona passin a la fase 2 del pla de desescalada el proper dilluns 25 de maig. Ho ha anunciat la consellera del ram, Alba Vergés, que ha explicat que les tres regions «tenen una bona evolució». Vergés ha assenyalat tant a les Terres de l'Ebre, Tarragona com a l'Alt Pirineu i Aran es pot fer un bon seguiment de casos des de l'atenció primària, i que es demostra amb els indicadors que han anat rebent després de la primera setmana a la fase 1.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
Si el Ministeri de Salut ho aprova, el proper 25 de maig els tres territoris catalans que ja fa una setmana que estan a la fase 1podran fer un pas més en la desescalada. I és que el departament que lidera Alba Vergés farà els informes necessaris per sol·licitar que Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran passin a la fase 2 del pla. Vergés, però, ha deixat clar que no es demanarà el pas de les diferents regions sanitàries que començaran el desescalament a partir d'aquest dilluns, Girona, Lleida, la Catalunya Central, l'Alt Penedès i el Garraf. «Encara no han entrat a la primera fase, per tant creiem que s'ha de fer pas a pas i veient com evolucionen els diferents territoris», assenyala Vergés.

Comentaris

envia el comentari