Catalunya Diari

Alumnes d'un curs d'estiu de la UdL construiran un camí de tova que unirà les fundacions Guinovart i Viladot, a Agramunt

Utilitzaran 5.200 quilos d'argila i 200 de palla que, barrejats amb aigua, formaran la tova amb què es construirà el trajecte «d'infinits»

Imatge de la Fundació Guillem Viladot, 'Lo Pardal', que quedarà unida amb l'Espai Guinovart mitjançant un camí de tova | LleidaDiari.cat

La construcció d'un camí de tova entre les fundacions Guillem Viladot i Guinovart, és un dels tallers programats en el curs Art i territori de la Universitat d'estiu de la Universitat de Lleida (UdL) que se celebra a Agramunt (Urgell) del 5 al 7 de juliol, i que enguany està dedicat als camins. 'Sensafi' és el títol del taller col·laboratiu que duran a terme els setze d'alumnes inscrits al curs, sota la direcció de la pintora i gravadora vallenca, Mon Gomis, segons informa la UdL. Aquesta acció sobre el paisatge urbà, vol ser un homenatge a tots dos artistes, explica Mon Gomis, i una aproximació al territori. Es tracta de fusionar el concepte d'infinit, tan proper al poeta Guillem Viladot, amb la matèria -la terra i la palla-, tan present en l'obra de Josep Guinovart. Per construir el camí de 100 metres que separa ambdós espais, s'utilitzaran 5.200 quilos d'argila i 200 de palla que, barrejats amb aigua, formaran la tova amb què es construirà el trajecte «d'infinits», afegeix la coordinadora del curs, Maria Codorniu.

Un altre dels tallers col·laboratius serà el de Paisatges encreuats, conduït pels artistes Olga Cortadelles i J.M. Fernádez-Aliseda que tindrà lloc el dia abans, dimecres a la tarda. Els participants estamparan en una lona de gran format (6x3 metres) un poema visual de Viladot, sigui amb imatges o amb paraules, que l'endemà es penjarà a la façana de Lo Pardal.

Entre els ponents de l'edició d'enguany del curs Art i Territori, que organitza per quart any consecutiu l'Ajuntament d'Agramunt, en col·laboració amb les fundacions Guinovart i Viladot, destaca la presència de la cuinera catalana Carme Ruscalleda. La copropietària dels restaurants Sant Pau, a Sant Pol de Mar i a Tòquio, i Moments, a Barcelona -amb diverses estrelles Michelin-, impartirà una xerrada sota el títol 'Un camí culinari d'expressió i llibertat', on explicarà el procés de creació d'un plat, des que es té la idea, fins que se serveix a taula.


Comentaris

envia el comentari