Catalunya Diari

Alumnes de la Seu, Puigcerdà i Andorra utilitzen per primer cop un pavelló poliesportiu per fer les PAU

El recinte acull fins a 240 estudiants que s'examinen enguany de les PAU, la meitat dels quals provenen del Principat

Fins a 240 alumnes de Batxillerat de la Seu d'Urgell, Puigcerdà i Andorra han començat aquest dimarts els exàmens de selectivitat, que per primer cop es duen a terme al pavelló poliesportiu de la capital alturgellenca.

Enguany s'ha buscat aquest espai per tal de garantir les mesures de seguretat per minimitzar els riscos de contagi de la covid-19 i davant l'elevat volum d'estudiants que aquest curs fan les proves de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU).

La xifra ha crescut respecte a anys anteriors tenint en compte que la meitat dels estudiants vénen de centres educatius del Principat andorrà per presentar-se a la fase específica, ja que la general la tenen convalidada amb la Prova Oficial de Batxillerat (POB) que fan al seu país.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El president del tribunal de les PAU de la Seu d'Urgell i professor de la Universitat de Lleida (UdL), Julián Acebrón, ha explicat que l'ús del pavelló poliesportiu per fer els exàmens els aporta unes «condicions diferents» respecte a les ubicacions anteriors, però que, a la vegada, és un espai ampli i ben ventilat que garanteix la capacitat seguint les normes del protocol de la covid-19.

En aquest sentit, cada alumne s'ha d'asseure a la mateixa taula en totes les proves i aquest lloc queda identificat en una etiqueta per, davant d'un cas positiu, saber qui estava al seu voltant.

Pla general de desenes d'estudiants preparats per fer el primer examen de les PAU al pavelló poliesportiu que s'ha habilitat a la Seu d'Urgell
Alumnes de la Seu d'Urgell, Puigcerdà i Andorra utilitzen per primer cop un pavelló poliesportiu per fer la selectivitat | LleidaDiari.cat

Encabir els 240 alumnes en una única sala

Tot i encabir els 240 alumnes en una única sala, s'han marcat quatre seccions diferents i cadascuna d'elles té els seus vigilants. En total n'hi ha deu, que també fan la funció de correctors. 

Mentrestant, la meitat dels estudiants que fan la selectivitat a la capital alturgellenca vénen d'Andorra per presentar-se a les proves de la fase específica, amb les quals poden pujar nota.

Uns altres 69 són de l'Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell i 51 més de l'Institut Pere Borrell de Puigcerdà. En total s'examinen 43 alumnes més que al juliol de l'any passat.

Pel que fa a la tria de la llengua en què estan escrits els enunciats, Acebrón ha explicat que en el moment de recollir les etiquetes s'ha fet «més èmfasi» en explicar-los, un per un, que tenen l'opció de tenir-los en català, castellà o aranès.

A més, ha dit que a la sala s'han col·locat diversos cartells que informen d'aquesta possibilitat. El president del tribunal de les PAU de la Seu d'Urgell ha detallat que cada any hi ha algun estudiant que ho demana i que no hi ha cap mena d'incident per fer-ho.

Diversos alumnes han valorat positivament poder fer els exàmens al pavelló poliesportiu

Diversos alumnes han valorat positivament poder fer els exàmens al pavelló poliesportiu com ara el Roger Garcia, de la Seu d'Urgell, que ha explicat que quan va veure en una fotografia el muntatge de l'espai pensava que seria més petit del que ha trobat quan ha entrat. Mentre, la Natàlia Pérez, també de la capital alt urgellenca, ha dit que li ha agradat el recinte i que s'ha sentit «molt tranquil·la».

Amb relació al primer examen, de llengua castellana i literatura, han coincidit en el fet que no diferia massa de què havien practicat a classe, com també ha assegurat Pol Trilles, estudiant de Batxillerat de Puigcerdà, que considera que «no era especialment complicat».

En aquest sentit, Ares Jordan, també de la capital cerdana, creu que han sigut més «benevolents» amb el tema de la covid-19 i que espera que a tothom «li haurà anat bé».


Comentaris

envia el comentari