Catalunya Diari

Andorra intensifica la presència policial a la 'Vuelta' pel Principat arran dels atemptats a Catalunya

En concret, es reforça el dispositiu policial i de vigilants de seguretat i es restringirà l'accés a 'Village' de la prova ciclista

La policia andorrana ha decidit adoptar mesures extraordinàries per garantir la seguretat durant el pas de la 'Vuelta' a Espanya 2017 pel Principat, els dies vinents 21 i 22 d'agost, amb motiu dels atemptats de Barcelona i Cambrils. En concret, es reforça el dispositiu policial i de vigilants de seguretat i es restringirà l'accés a 'Village' de la prova ciclista. Segons informa el Govern d'Andorra en un comunicat, ja des d'aquest dijous la policia ha reforçat els controls als punts fronterers i també en determinats llocs del país, un desplegament que es mantindrà almenys fins que passi la 'Vuelta'. Així s'ha decidit aquest divendres al matí durant una reunió al Despatx Central de Policia, on s'han acordat una sèrie de mesures excepcionals per tal de garantir la seguretat amb motiu de la 'Vuelta' a Espanya i on també s'ha decidit mantenir el reforç de les mesures de seguretat adoptades aquest dijous.

  

  

El Govern andorrà explica que el percentatge d'efectius policials adscrits al dispositiu especial de la 'Vuelta', es veurà incrementat notòriament, tant amb personal policial uniformat com de paisà. Així mateix, hi haurà un important reforç per part de vigilants de seguretat, coordinats per la policia. Igualment, en la reunió s'ha acordat que l'accés al 'Village' de l'etapa de sortida del dia 22 d'agost serà únicament per a les persones degudament acreditades, tot i que inicialment s'havia comunicat que l'accés era obert al públic.

L'executiu insisteix que La coordinació amb Andorra Turisme i amb els organitzadors de la 'Vuelta', així com amb els cossos i forces de seguretat que acompanyen la prova esportiva és
constant. Tot i les mesures de seguretat establertes, no es descarta que es puguin incrementar els dies vinents, i en cas de ser així es comunicaria oportunament a la ciutadania. El Govern i la policia andorrana volen traslladar un missatge de tranquil·litat, ja que «les mesures de seguretat extraordinàries adoptades responen a una voluntat de prevenció». Així mateix, es demana a la ciutadania que no es difonguin notícies no contrastades.


Comentaris

envia el comentari