Catalunya Diari

La nova mesura implantada a Andorra per sortir una estona al carrer

El nou dispositiu entrarà en funcionament aquest mateix dijous

Imatge de la duana d'Andorra.   | Cedida

Andorra posarà en marxa aquest dijous un dispositiu per permetre a la població gaudir d'una hora de lleure fora de casa i passejar amb un màxim de cinc persones que convisquin al mateix domicili. Així, l'activitat a l'exterior es podrà fer en dies alterns, incloent-hi exercicis físics que no siguin de risc o ciclisme. En tots els casos, però, s'haurà d'anar equipat amb mascaretes per evitar la propagació del virus i mantenir una distància de seguretat de quatre metres amb les altres persones. Pel que fa a l'evolució de la Covid-19, l'executiu del Principat ha informat de dues morts més de persones de 85 i 95 anys, amb la qual cosa la xifra s'eleva a 33. A més, hi ha 471 casos actius i 169 persones curades, a més de 17 d'ingressades a l'UCI.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Des del govern d'Andorra s'han establert uns horaris per regular els tipus de sortida a l'exterior. Així, la franja de sis a nou del matí estarà destinada a realitzar activitats físiques de caràcter individual i la posterior, fins a les onze, serà per anar a passejar o comprar. El tram d'onze a dues de la tarda queda reservat per aquelles persones vulnerables i majors de setanta anys, moment en què haurà d'estar feta la desinfecció dels elements urbans. Després, entre les dues i les set serà per passejar i les dues darreres hores del dia, fins a les nou del vespre, per fer exercici.

Quant a l'ordre de sortida, aquelles persones que visquin en domicilis on el número de porta d'accés a l'edifici sigui parell sortiran els dies parells, mentre que els que ho tinguin senar ho faran en els restants. En el cas de les cases sense número se seguirà el criteri alfabètic d'acord amb el nom i de la lletra 'A' a la 'M' se'ls atorgaran els dies parells i de la 'N' a la 'Z' els imparells. D'altra banda, els que estiguin patint la malaltia, tinguin símptomes o restin en quarantena, no podran gaudir d'aquest temps de lleure i, per tant, no es podran beneficiar d'aquestes excepcions al confinament.

També es permet una sortida diària a l'exterior des del domicili i per indicació terapèutica o criteri mèdic de les persones amb discapacitat amb un acompanyant, sempre que es compleixin les instruccions dictades pel govern. En tots els casos estipulats anteriorment es demana, preferentment, fer-ho de forma individual. A més, per evitar el contacte amb superfícies potencialment contaminades, no es poden utilitzar els equipaments esportius i lúdics dels parcs i zones enjardinades i es recomana no tocar els bancs amb les mans.

Des de l'executiu del país ressalten que aquestes sortides s'han de fer de forma ordenada, evitant les aglomeracions i minimitzant el risc de transmissió de la infecció. També que no es podran dur a terme acompanyades d'un vehicle i que la distància màxima recorreguda des del domicili no haurà de superar els dos quilòmetres. A més, es recomana una higiene de mans abans de marxar i en tornar a casa, així com utilitzar les escales en lloc de l'ascensor sempre que sigui possible.


Comentaris

envia el comentari