Catalunya Diari

Anuncien la creació d'una nova parcel·la experimental a Maials, dedicada a l'olivera

L'anunci s'ha fet durant la Fira de l'Oli Verd que s'ha celebrat telemàticament amb dues jornades tècniques

Pla general d'una de les jornades tècniques celebrades en el marc de la Fira de l'Oli Verd de Maials
L'IRTA i la Diputació de Lleida anuncien la creació d'una nova parcel·la experimental a Maials, dedicada a l'olivera | LleidaDiari.cat

L'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i la Diputació de Lleida han anunciat aquest dissabte la creació d'una nova parcel·la experimental a Maials (Segrià), dedicada a l'olivera. Aquesta se sumarà a les ja existents dedicades als ametllers i a la tòfona, amb el sistema de reg automatitzat que permet a l'agricultor optimitzar el seu temps productiu i fer un millor seguiment a la collita.

A més, en aquesta nova parcel·la experimental, també hi ha la intenció d'introduir varietats ancestrals d'oliva. L'anunci s'ha fet durant la Fira de l'Oli Verd, que s'ha celebrat durant dos dies la seva edició més atípica en format virtual i articulada en dues jornades tècniques.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L'experiència d'aquest any pot servir per obrir "noves perspectives" de cara al futur de la fira

L'alcalde de Maials, David Masot, ha destacat que, malgrat les circumstàncies adverses, «la fira s'ha pogut celebrar». D'aquesta manera, creu, que ha mantingut el seu perfil «d'aparador del poble, de la Cooperativa i del seu producte més preuat: l'oli d'oliva». Masot considera que l'experiència d'aquest any pot servir per obrir «noves perspectives» de cara al futur de la fira, que potser haurà d'explorar «altres vies». «Els expositors, les entitats, els col·laboradors i el públic, són els que sempre ho han fet possible i han convertit la fira en un referent», ha subratllat.


Comentaris

envia el comentari