Catalunya Diari

Anuncien la creació de la Regió d'Emergències del Pirineu

El conseller ha dit que la situació econòmica que segurament alentirà el procés
Imatge de la reunió
Imatge de la reunió | LleidaDiari.cat

El conseller d'Interior, Miquel Buch, s'ha reunit aquest dijous al matí amb l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla i els presidents dels consells comarcals del Pirineu per tractar els temes relacionats amb les emergències a la zona. Durant la reunió, el conseller els ha anunciat l'inici dels tràmits per a crear la Regió d'Emergències del Pirineu que permetrà donar la màxima cobertura a les emergències del territori.

 

En declaracions posteriors a la reunió, el titular d'Interior ha afirmat que «així com tenim una Regió Policial al Pirineu, també tindrem una Regió d'Emergències». «Avui engeguem» el procés administratiu «i en els mesos vinents s'anirà configurant aquesta Regió perquè la trobem absolutament necessària» ha explicat Buch.Tot i això, el conseller ha advertit que «malgrat que la situació econòmica que tenim segurament alentirà el procés una mica més del que preteníem, el compromís hi és» ha afegit. El titular del departament ha fet aquest anunci al Parc de Bombers de la Seu d'Urgell, acompanyat del director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Manel Pardo.

 

Nova gerent de Salut a Lleida

El Servei Català de la Salut (CatSalut) ha nomenat Divina Farreny nova gerent de la Regió Sanitària Lleida i de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran. La coordinadora de la secció de Salut Pública de la Diputació de Lleida pren el relleu com a delegada territorial de Salut a Jordi Cortada, que ha ocupat el càrrec els dos darrers anys i mig. Així mateix, Cortada esdevindrà el nou gerent de l'Institut Català de la Salut (ICS) a Lleida i l'Alt Pirineu i Aran, en substitució de Mateu Huguet, que ha encapçalat l'ICS al territori els últims dos anys i que recentment ha estat nomenat director en funcions de l'Hospital Sant Joan de Reus

 

Jordi Cortada comptarà en el nou equip directiu de l'ICS a Lleida i a l'Alt Pirineu i Aran amb Victorià Peralta, com a adjunt a la gerència, mentre Francesc Purroy assumirà la direcció mèdica de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. Aquests quatre nomenaments responen al procés iniciat per l'institut Català de la Salut per configurar el nou equip directiu territorial a Lleida i l'Alt Pirineu i Aran. D'aquesta manera, vol continuar avançant en el reforç de l'acció territorial del CatSalut, que garanteixi l'efectivitat en la implementació de les polítiques de salut, atenent la diversitat i les necessitats dels diferents territoris.

  Comentaris

envia el comentari