Catalunya Diari

Anuncien 19 intervencions de conservació del patrimoni del Camí de Sant Jaume

El projecte compta amb 3 milions d'euros, cofinançats per fons europeus, la Diputació de Lleida i municipis implicats

Recentment ha tingut lloc la primera mesa executiva de l’operació 'Camí de Sant Jaume: Xarxa pel patrimoni', a la qual van assistir els alcaldes i representants dels 17 municipis que en formen part. La Diputació de Lleida ha anunciat dinou intervencions de conservació del patrimoni del tram Tàrrega - Alfarràs (Segrià) del Camí de Sant Jaume.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El pressupost amb què compta aquest projecte és de 2.950.632,31 euros, cofinançat en un 50% pels Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea (1.232.742,96 euros), amb 980.231,27 euros per la Diputació de Lleida i amb 737.658,08 euros pels municipis implicats. 

Mesa executiva del Camí de Sant Jaume - Foto del 23 de juny de 2021
Mesa executiva del Camí de Sant Jaume | Diputació de Lleida

Aquest projecte ha d’executar 19 intervencions de conservació del patrimoni en 17 municipis del tram entre Tàrrega i Alfarràs del Camí de Sant Jaume, i ha de definir un Pla conjunt de Foment Territorial del Turisme vinculat a aquest tram, per poder identificar actuacions per a la millora de l’experiència turística. A més, ha d’identificar, catalogar i diagnosticar els elements patrimonials dels altres trams del Camí de Sant Jaume que passen per la demarcació de Lleida.

Objectiu: Posar en valor la riquesa patrimonial

Aquest projecte té l'objectiu de posar en valor la riquesa patrimonial del Camí de Sant Jaume al seu pas per Catalunya per fer un turisme més ètic, sostenible i accessible, basat en l'acolliment i l'hospitalitat. A més, tindrà com a objectiu identificar, catalogar i diagnosticar els elements patrimonials dels altres trams del Camí de Sant Jaume que passen per la demarcació de Lleida.

Durant la primera mesa executiva es va fer un seguiment  de l'estat de situació del projecte instant totes les parts a crear sinergies entre tot el territori inclòs en el Camí, per tal de potenciar la recuperació patrimonial. Amb aquesta operació es vol crear una experiència innovadora per posar en valor el patrimoni cultural vinculat als diferents trams del Camí de Sant Jaume al seu pas per Catalunya.


Comentaris

envia el comentari