Catalunya Diari

Apareixen més esquerdes al Parc de Bombers de Seròs a l'ensorrar-se una paret de la casa del costat

Els serveis d'emergències han informat que s'ha ensorrat una paret de la casa del costat

El Parc de Bombers Voluntaris de Seròs (Segrià) perilla des d'aquest dilluns una mica més després que aquest diumenge s'ensorrés una de les parets de la casa del costat.

Arran d'això, s'han desallotjat les 3 persones que hi vivien i han aparegut més esquerdes al parc de Bombers, apuntalat des de fa 5 anys. L'alcalde de Seròs, Josep Antoni Romia, reconeix que les noves esquerdes poden afectar l'estabilitat del parc i ha explicat a l'ACN que aquest dilluns tècnics municipals i dels bombers analitzaran l'estructura dels edificis i avaluaran si cal desallotjar també el parc.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Romia recorda que l'Ajuntament de Seròs ja té tota la documentació en regla per la cessió dels terrenys nous on s'ha de construir el nou parc i reclama a la Generalitat que iniciï les obres.

Seròs reclama des de fa anys un nou parc de bombers voluntaris

Seròs reclama des de fa anys un nou parc de bombers voluntaris, una reivindicació va prendre especial rellevància l'estiu del 2016 quan l'actual edifici es va haver d'apuntalar pel seu mal estat de conservació.

El nou parc de Bombers està previst que es construeixi en un solar d'uns 2.000 metres quadrats situat a l'avinguda de Fraga, després que els primers terrenys reservats per a aquest equipament es descartessin perquè la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) els va considerar zona inundable, la qual cosa va retardar la seva construcció, prevista inicialment pel 2018.

Tot i això, l'abril de 2019, el llavors conseller d'Interior, Miquel Buch, va anunciar que ja tenien preparat el projecte per a la licitació del nou parc de Bombers de Seròs, per un pressupost de 800.000 euros i calculava, llavors, que les obres podrien començar el 2020, una data que no s'ha complert.

Pla detall de la paret esfondrada
Apareixen més esquerdes al Parc de Bombers Voluntaris de Seròs a l'ensorrar-se una paret de la casa del costat | LleidaDiari.cat

El compromís de Sàmper

Al maig d'aquest 2021, el llavors conseller d'Interior, Miquel Sàmper, reconeixia durant una visita per les comarques de Lleida que el Parc de Bombers de Seròs estava en condicions «lamentables» i es comprometia a donar-li prioritat si tornava a ser conseller o, en cas de no ser-ho, a passar-li la demanda a la nova persona responsable d'Interior. L'actual conseller d'Interior és Joan Ignasi Elena, que haurà d'entomar ara aquest problema.

Pel que fa a la família desallotjada –una dona gran, el seu fill i la dona d'aquest- s'han traslladat a una altra casa que tenen al municipi fins que els tècnics avaluïn l'habitatge afectat, segons ha explicat l'alcalde de Seròs.

Pel que fa a les causes, Romia destaca que es tracta d'una zona amb moltes humitats i que aquestes humitats són les que han afectat, tant ara a la casa, com des de fa anys al deteriorament del Parc de Bombers.


Comentaris

envia el comentari