Catalunya Diari

Aproven el redactat definitiu del Diccionari de l’aranès

Ha comptat per a l’elaboració del redactat amb la participació de més de 30 persones

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

El passat divendres 27 de setembre els membres de la secció aranesa de l'Institut d'Estudis Aranesi-Acadèmia aranesa dera lengua occitana van aprovar el redactat definitiu del Diccionari de l'aranès. Els treballs del Diccionari van començar el desembre de l'any 2016 complint la petició dels col·lectius educatius de la Val d'Aran i del Conselh Generau d'Aran que van encarregar la seva elaboració a l'Acadèmia aranesa dera lengua occitana.

El Diccionari, que ara començarà el procés d'edició, ha comptat per a l'elaboració del redactat amb la participació de més de 30 persones i recull les paraules més empleades en aranès, així com el vocabulari propi de l'economia primària aranesa.

 

«Un diccionari de la llengua és l'element bàsic d'una acadèmia», considera Socasau

Pel president de l'IEA-AALO, Jusèp Loís Sans Socasau, «Un diccionari de la llengua és l'element bàsic d'una acadèmia». Sans va afegir que «Un diccionari no s'acaba mai, ja que primer hem d'explicar que la nostra llengua existeix i després decidir com és i com serà en un futur, el que provoca llargues discussions sobre la normalització». El Diccionari que també s'articularà en els mitjans digitals servirà com a eina de treball per a alumnes, educadors i la població en general.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari