Catalunya Diari

Aragonès avança que el Govern prepara «noves mesures» per fer front a l'increment »«explosiu» de contagis

L'executiu concretarà les accions dilluns o dimarts

El president del Govern, Pere Aragonès, ha alertat aquest diumenge que s'està en un moment complicat a nivell de contagis de la covid-19, ja que s'han incrementat «de manera explosiva», i d'afectació hospitalària. «No estem en un moment bo», ha avisat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aragonès ha explicat que el Govern prendrà «noves mesures per mitigar el nombre de contagis que s'estan produint»" i treballaran per fer un equilibri amb «la vida social, econòmica i emocional». Les noves accions s'anunciaran aquest dilluns o dimarts. Aragonès i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, s'han reunit aquest diumenge amb treballadors de l'Hospital Universitari de Bellvitge.
 

Aragonès ha destacat l'impacte en matèria hospitalària i d'ingressos i en menor mesura a les UCI. «La vacunació avança com mai, però fins que tots estiguem protegits, cadascú de nosaltres no estarà salvat i cal extremar les mesures de protecció».
 

Anuncien noves mesures per frenar l'increment «explosiu» de contagis. Imatge del 11 de juliol
Anuncien noves mesures per frenar l'increment «explosiu» de contagis | LleidaDiari.cat


Noves mesures

El president del govern ha explicat que es prendran «noves mesures per frenar l'expansió i transmissió de contagis que està havent-hi». Així i tot, encara no es saben quines seran aquestes.

En aquest context, el conseller Argimon també ha parlat d'un creixement molt explosiu i ràpid del contagi. El conseller de Salut ha alertat que la variant Delta és la predominant i és molt més transmissible. «Sabem que tenim un canvi en el patró epidemiològic que en onades anteriors. Es dona en gent molt més jove, majoritàriament per la seva edat no vacunada i grups d'edat d'entre 40 i 49 anys, molts d'ells amb una dosi de la vacuna». 

Sobre si hi ha persones amb dos pautes plenament vacunades amb infecció, Argimon ha dit que, per exemple, de les 115 persones que van ingressar ahir, gairebé 15 tenen la doble pauta. «Les vacunes de la covid-19 tenen una gran efectivitat, no les esperàvem fa un any, però no són 100% efectives i no són esterilitzants», ha declarat.


Comentaris

envia el comentari