Catalunya Diari

Aran demanarà acabar amb el confinament municipal de cap de setmana

Així ho ha explicat aquest dijous al síndica d'Aran

Imatge de la reunió al Conselh Generau d'Aran per preparar la temporada d'hivern, el dia 10 de desembre de 2020.
Imatge de la reunió al Conselh Generau d'Aran per preparar la temporada d'hivern. | LleidaDiari.cat

El Conselh Generau d’Aran sol·licitarà al Govern de la Generalitat de Catalunyaacabar amb el confinament municipal del cap de setmana i permetre a la població desplaçar-se per tota la Val d'Aran, davant les bones dades de Covid-19 registrades, que situen l'Aran com el territori amb menys índex de rebrot de tota Catalunya, i seguint l'anunci que va fer dies enrere el Govern de la Generalitat de poder aplicar mesures asimètriques en funció de les dades epidemiològiques dels diferents territoris. Així ho ha donat a conèixer la síndica d'Aran, Maria Vergés, durant la reunió periòdica del Conselh Generau d'Aran, celebrada aquest dijous al matí, amb Baqueira Beret, el Gremi d'Hostaleria i els Mossos d'Esquadra. Aquesta trobada periòdica serveix a les entitats esmentades per coordinar accions i mesures de cara a la temporada d'hivern i els possibles escenaris que es podrien donar.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
Les accions i mesures acordades es concreten, de moment i a l'espera de l'evolució de la situació, en un rastrejador de l’Espitau Val d’Aran específic per al sector turístic, que ajudarà a la gestió dels possibles casos en les empreses i establiments del sector, i la posada a la disposició de dos agents cívics que duran a terme treballs d'informació i conscienciació en els establiments per a prevenir contagis.
 
 
El conseller d'Economia, Turisme i Promoció Econòmica, Juan Antonio Serrano, ha declarat que «des del govern del Conselh Generau d’Aran s'estan duent a terme totes les gestions i contactes possibles per a intentar minimitzar l'impacte de les restriccions en el sector turístic aranès i treballem perquè, malgrat la incertitud en la qual ens trobem, la Val d'Aran pugui afrontar aquesta temporada d'hivern amb garanties».
 
 

Baqueira Beret ajorna l'inici de la temporada

L'estació d'esquí de Baqueira Beret ha anunciat aquest dijous que finalment no iniciarà la temporada blanca aquest divendres, tal com havia anunciat. L'estació aranesa havia d'explicar els detalls de la campanya de neu en una roda de premsa telemàtica aquest mateix dijous, però finalment ha quedat desconvocada.
 
 

En el mateix comunicat de premsa, Baqueira informa que juntament amb l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM) està treballant per obrir les instal·lacions com més aviat millor. Igual que la majoria d'estacions d'esquí catalanes, Baqueira Beret volia obrir les instal·lacions una vegada s'aixequés el confinament municipal de cap de setmana, cosa que avui dia encara no ha tingut lloc a causa de les dades de contagi de la Covid-19.

 

Comentaris

envia el comentari