Catalunya Diari

L'Aran reclama reobrir el pas fronterer del Portilhon

Demana restablir la connexió entre Bossòst i Luishon per facilitar l'accés a serveis comercials, sanitaris o educatius

La síndica d'Aran, Maria Vergès, i l'alcalde de Bossòst, Amador Marqués, s'han adreçat a través d'una carta al prefecte d'Alta Garona, Étienne Guyot, tot demanant la reobertura del pas del Portilhon, que va ser tancat per l'estat francès al gener per amenaces terroristes.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Marqués també recorda que des del Conselh d'Aran i l'Ajuntament de Bossòst porten temps reclamant que es restableixi «la normalitat transfronterera en aquest tram».

Imatge del tren turístic de la Val d'Aran
Demanen la reobertura del pas del Portilhon| LleidaDiari.cat

 

Reclamen recuperar la seva dinàmica de cooperació i veïnatge

Vergés defensa que «la frontera del Portilhon és un pas molt important per als habitants d'Aran i de Comenge, i especialment per a les poblacions de Bossòst i Luishon». Així doncs, la síndica assenyala que «tots dos municipis necessiten aquesta via per complementar serveis comercials, sanitaris, esportius o educatius, entre altres» i, per això, considera «urgent recuperar la seva dinàmica de cooperació i veïnatge». 

També, s'han mantingut contactes amb la Delegació del govern de l'Estat de Catalunya, amb els representants de la Comunitat de Comunes dels Pirineus Alta Garona i amb la Sotsprefectura de Sent Gaudenç.Així mateix, han traslladat al prefecte de l'Alta Garona la seva preocupació davant l'afectació que podria tenir l'esdeveniment esportiu Vielha Cycling Tour, que tindrà lloc el 24 de juliol, ja que el seu recorregut preveu travessar el port del Portilhon. En aquest sentit, la síndica d'Aran i l'alcalde de Bossòst han demanat a la Prefectura de l'Alta Garona que es permeti el desenvolupament d'aquesta prova, que compta amb el suport tant del Conselh Generau d'Aran com de la Comunitat de Comunes dels Pirineus Alta Garona.


Comentaris

envia el comentari