Catalunya Diari

Arbeca celebra el primer simpòsium de l’oliva arbequina durant la Fira de Santa Caterina

Es farà l'activitat 'Anem a collir olives!' on els participaran descobriran l'origen de l'oliva arbequina

Imatge d'una edició anterior
Imatge d'una edició anterior | LleidaDiari.cat

Arbeca celebra aquest cap de setmana la 36a Fira de Santa Caterina i la 16a Fira de l'Oliva Arbequina amb una gran novetat: el primer simpòsium de l'oliva arbequina.

El nou consistori ha apostat per una nova activitat que vol donar a conèixer i compartir experiències sobre els diferents vessants de l'oli i l'oliva arbequina, «aquest primer simposi és el començament d'una nova etapa que vol redirigir l'orientació de la fira i que sigui més especialitzada en el sector oleícola». 

 

El primer simpòsium estarà dividit en quatre blocs

El primer simpòsium, que es farà durant tot el dissabte a l'Era de Cal Mistaire, estarà

  

dividit en quatre blocs: oliverar i medi ambient, indústria oleícola i tecnologia, comercialització i gastronomia i salut. A la jornada hi participaran diversos ponents referents en el sector de l'àmbit català, nacional i internacional com el capità de la Selecció Espanyola de Cuina Professional, Dani Garcia, el xef, investigador gastronòmic i fundador de l'Institut d'Investigació Alimentaria de Brasil, Paulo Machado o diversos tècnics de l'IRTA, entre altres.

Una altra novetat d'enguany, que també es farà dissabte, és l'activitat 'Anem a collir olives!' on els participaran descobriran l'origen de l'oliva arbequina i el procés de collita, «aquesta activitat està adreçada a un públic familiar on dos actors recrearan la manera tradicional de collir olives i els participaran podran degustar-n'hi el fruit i emportar-se un record», afirma l'ens. A més, l'activitat inclou la visita al molí de l'Argilés i degustació d'oli de productors locals.

El diumenge es farà el teatre musical 'La La Land'

Continuant amb les novetats, el diumenge es farà el teatre musical 'La La Land' a càrrec de la companyia Muscuart, que interpretarà una de les pel·lícules més famoses dels últims anys i guanyadora de sis premis Òscars a la Sala del Centre Cultural. Una altra proposta cultural serà el dissabte amb el teatre 'Els ha caigut la Sogra' interpretat pel Grup Nissaga a l'Abadia.

A banda d'aquesta nova vessant enfocada a l'oli, els visitants de la fira també podran gaudir d'un seguit d'activitats lúdiques com el mercat tradicional de diumenge al matí i l'esmorzar popular de llonganissa amb fesols, el concert jove de dissabte a la nit amenitzat per la Banda Neon i Dj Civi i la tercera edició de la Trail Running Santa Caterina, organitzada pel Club Ciclista, i que «vol ser un referent de les curses ecològiques», segons informa l'ens.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari