Catalunya Diari

Arbeca inaugura la reforma de les piscines, que van quedar malmeses pel temporal Dana al 2019

El president Joan Talarn ha presidit la inauguració dels treballs de reforma integral del recinte

El president de laDiputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat de l'alcalde d'Arbeca, Sergi Pelegrí, del delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Bernat Solé, dels diputats Carles Gibert i Ramón Cónsola, i dels regidors del consistori, ha inaugurat aquest dilluns la reforma integral de les piscines d'Arbeca a la comarca de les Garrigues, malmeses al 2019 pel temporal Dana i que l'any passat no van poder obrir les seves portes.
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'estada del president de la Diputació de Lleida ha començat a l'Ajuntament amb Pelegrí i Solé, acompanyats de la corporació municipal. Solé ha signat el Llibre d'Honor a l'Ajuntament i posteriorment, s'han traslladat a les piscines municipals en un recorregut a peu durant el qual han visitat la zona afectada pel temporal Dana. Un cop a les piscines, s'ha procedit a descobrir una placa commemorativa i han efectuat una visita al recinte.
 

El president de la Diputació ha recordat que, a l'octubre de 2019, va poder veure en primera persona la situació de les piscines i compartir la desolació dels veïns i veïnes d'Arbeca, i per això ha afirmat que «avui és un goig poder inaugurar-les», més encara, ha apuntat Talarn, «en un poble com Arbeca, on les piscines són el centre social del municipi». Talarn ha afirmat que «obrir aquestes piscines demostra la capacitat que tenim com a societat per refer-nos dels danys que a vegades provoca la natura».

Arbeca inaugura la reforma de les piscines, que van quedar malmeses pel temporal Dana al 2019. Imatge del 26 de juliol.
Arbeca inaugura la reforma de les piscines, que van quedar malmeses pel temporal Dana al 2019 | LleidaDiari.cat

1 milió d'euros d'urgència

Amb el temporal del Dana, la Diputació de Lleida va reaccionar amb celeritat, mobilitzant 1 milió d'euros d'urgència per ajudar els ajuntaments afectats en un primer moment, una actuació a la qual després es va donar continuïtat amb inversions com l'efectuada a les piscines d'Arbeca.

Per la seva banda, el delegat del Govern, ha definit les piscines com «un equipament de primer ordre», el qual significa un «primer pas per revertir la situació abans de l'episodi del Dana». El projecte ha de continuar amb una segona fase, ha dit Bernat Solé, perquè «tenim resolts els problemes, però no tenim una solució estructural i global per a la problemàtica que tenim amb el creuament d'aquest fons de vall que acumula les aigües en cas de rubinada i per altra banda, el creuament del canal d'Urgell».

Finalment, l'alcalde d'Arbeca s'ha mostrat molt content de la reforma de les piscines després de dos anys i ha agraït també a les administracions presents que hagin contribuït a que «aquest equipament sigui avui una realitat». Referent a la decisió de bonificar el 70% del preu dels abonaments, Pelegrí ha afirmat que és un gest de reconeixement davant la paciència d'un veïnat que l'any passat es va quedar sense piscines. 


Comentaris

envia el comentari