Catalunya Diari

Àreu escull Iu Escolà com a alcalde en unes eleccions 6 mesos després del 26-M

En les darreres municipals no s'hi va presentar cap candidatura i l'Estat va fixar una nova data per poder repetir les eleccions

Les imatges de les eleccions generals del 10-N al Camp de Tarragona
Imatge d'arxiu d'unes votacions | Redacció

L'entitat municipal descentralitzada (EMD) d'Àreu, al Pallars Sobirà, ha escollit Iu Escolà d'ERC com a alcalde poc menys de sis mesos després que se celebressin les eleccions municipals el 26 de maig. En aquests últims comicis no s'hi va presentar cap candidatura i l'Estat va fixar una nova data per poder repetir les eleccions.

Aquest 17 de novembre els ciutadans d'Àreu han tornat a les urnes –de fet, just una setmana després de les eleccions espanyoles– i han acabat votant Iu Escolà d'ERC-AM com a alcalde de l'EMD, amb 27 vots. Aquesta vegada s'hi ha presentat dues candidatures, la d'ERC amb Escolà al capdavant i la de JxCat, amb Xavier Marco com a representant, que s'ha quedat amb 23 vots.

S'han desplaçat fins a Alins per votar

Els ciutadans d'Àreu s'han desplaçat fins a Alins per votar. L'alcalde d'Alins, Manel Pérez, ha dit en declaracions a l'ACN que la valoració de la participació és «molt bona» perquè han votat 53 persones d'un total de 62 censades. Hi ha hagut 3 vots nuls. A més, Pérez ha remarcat que la votació s'ha desenvolupat sense cap gran incident, tot i un primer error amb les paperetes que situaven Iu Escolà com a suplent i no com a número 1.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari