Catalunya Diari

Arrenca una nova edició de l'Escola de Pastors de Catalunya amb 16 alumnes

El 75% de les persones que han passat pel centre en onze anys treballen de manera professional en el sector

Pla general de la primera classe de l'Escola de Pastors
Arrenca una nova edició de l'Escola de Pastors de Catalunya amb 16 alumnes | LleidaDiari.cat

L'Escola de Pastors de Catalunya ha arrencat aquest dilluns la seva dotzena edició. Les classes han començat amb un total de 16 alumnes (7 noies i 9 nois) i es perllongaran durant sis mesos (2 teòrics i 4 pràctics).

Laia Batalla, directora de l'Escola, ha explicat que des del seu inici l'any 2009 han rebut 503 sol·licituds d'admissió (en 12 edicions). D'aquestes, s'han seleccionat un total de 202 alumnes que han rebut la formació. Per Batalla, la incidència de l'Escola de Pastors en el món de la pagesia no és menor, ja que de les 159 persones que han passat per les seves instal·lacions, 88 treballen de manera professional en el sector, i 25 més estan en procés d'instal·lar-se. En total, un 75% dels alumnes segueixen vinculats al sector.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Un model de pagesia associat a l'agroecologia

Aquesta escola està reconeguda pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i proposa un model de pagesia associat a l'agroecologia. Es planteja com a «projecte de vida i alternativa viable» per als joves de Catalunya. Pels responsables de l'Escola, «l'actitud emprenedora de les persones que passen per l'Escola presenta una proposta de canvi del model agrari».

En les pràctiques participen nombroses explotacions de tot el país que fan el paper de tutors, incloent-hi les pastures de muntanya. El model d'explotació que se selecciona mira de respondre al màxim a un model extensiu, de producció tradicional o ecològica, de gestió familiar i on s'arribi a fer una transformació o venda directa del producte.

Amor cap als animals i la muntanya

Amanda Favre, alumna d'aquest curs de l'Escola de Pastors, ha explicat que s'ha inscrit a l'Escola per l'amor que sent cap als animals i la muntanya, i confia poder treballar en alguna explotació ramadera i a la llarga poder muntar la seva pròpia explotació.

Fer de pastor de muntanya és un sector que atrau molts dels alumnes. Joaquim Turull ha explicat que després d'estar una temporada curta ajudant a una explotació de vaques, va veure clar que volia ser ramader. Per començar s'ha apuntat a l'Escola de Pastors, amb la il·lusió de poder conduir un ramat a les muntanyes.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari