Catalunya Diari

Arriba la 10a Fira del Tast d'Almenar

Els carrers del municipi i la sala polivalent acullen una fira que s’allargarà durant el cap de setmana del 16 i 17 de novembre

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

El vicepresident Ferran Accensi ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la 10a Fira del Tast d'Almenar que se celebrarà a la sala polivalent del municipi els dies 16 i 17 de novembre. 

La presentació s'ha fet a la sala de premsa de la Diputació i hi han participat l'alcaldessa d'Almenar, Teresa Malla; i el regidor d'Agricultura, Associacions i Esports, Raül Malla.

Una fira de proximitat, amb productes locals i de temporada

La Fira està organitzada per l'Ajuntament d'Almenar i l'Associació Tastar i Menjar. Segons ha explicat Teresa Malla, es tracta d'una fira de proximitat, amb productes locals i de temporada, on la gent del poble col·labora de forma voluntària cuinant i apropant la cuina local al visitant. Durant la passada edició prop de 80 cuiners locals van participar de la fira, tal com ha assenyalat Raül Malla.

L'obertura de la fira i rua es farà amb la batukada Batzac, seguit d'una xerrada sobre l'elaboració del vi antigament als trulls del municipi a càrrec de Josep Segués, i un tast de vins i formatges.

Una xerrada sobre el malbaratament alimentari

La tarda s'iniciarà amb una xerrada sobre el malbaratament alimentari, i un tast de sucs; i una demostració, elaboració i tast de xocolata a càrrec de Xef i Mestre Pastisser Ivan Pascual. A partir de les 20.00 hores s'obrirà el Foodtruck del xef i mestre pastisser, Ivan Pascual.

  

Un altre dels actes destacats de la fira serà la presentació i venda de vins del Celler Vall Llach, propietat del cantautor Lluís Llach, a càrrec de la representant del celler, Bàrbara Martín. L'acte de cloenda de la Fira a càrrec anirà a càrrec del director dels Serveis Territorials a Lleida del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Ferran de Noguera.

Els visitants també podran gaudir de la cuina en directe a la carpa; i durant els dos dies, dissabte tarda i diumenge matí, inflables per als més petits. En l'edició de l'any passat hi va haver 68 cuiners i més de 120 plats exposats.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari