Catalunya Diari

Arriba la Fira de Joves Empresaris de les Garrigues

La fira comptarà amb una sessió formativa online i amb un coworking per establir sinèrgies entre les persones participants

Les Borges Blanques celebrarà aquest cap de setmana la primera edició de la Fira de Joves Empresaris de les Garrigues.

És un certamen que comptarà amb un coworking per als joves empresaris, i una fira d'expositors que el públic podrà visitar durant tota la tarda de dissabte.

També es podran conèixer els projectes que estan duent a terme i les empreses que estan desenvolupant els i les joves de les Garrigues.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge de la presentació de la fira de joves de les Garrigues
La Fira de Joves Empresaris de les Garrigues reunirà aquest cap de setmana 15 emprenedors i emprenedores del territori | LleidaDiari.cat


Una fira per a empresaris i per al públic general

La primera Fira de Joves Empresaris de les Garrigues, que comptarà amb la participació d'una quinzena de joves expositors, començarà aquest divendres, 18 de juny a la tarda, amb una càpsula formativa sobre màrqueting digital amb l'objectiu de donar eines als empresaris i empresàries per tal que puguin fer més visible el seu negoci. Tindrà lloc a partir de les 20.00 hores, en format online.

Dissabte, a partir de les 12.00 hores, es durà a terme un coworking al Pavelló de l'Oli de les Borges que tindrà la voluntat de proporcionar als joves un espai de treball on es puguin conèixer, intercanviar experiències i, així, promoure el treball col·laboratiu.

A la tarda, es durà a terme la fira, destinada tant al jovent com al públic en general. Els i les joves empresàries tindran uns espais habilitats al Parc del Terrall, en què organitzaran activitats i demostracions i podran donar a conèixer la seva feina a les persones visitants.

La necessitat d'arrelar el jovent al territori

En l'acte de presentació, l'alcalde de les Borges, Enric Mir, ha valorat «l'aposta per les persones i pel territori» que suposa «aquesta fira innovadora que és de molta transcendència per les Garrigues».

Mir ha explicat que la fira servirà per posar en relleu «la relació entre els joves i l'emprenedoria», a la vegada que servirà per «arrelar» aquest jovent al territori. L'alcalde de les Borges també ha destacat la «necessitat de professionals especialitzats per atendre les necessitats laborals del territori» i, en aquest sentit, ha dit que la Fira contribuirà a garantir aquesta «renovació» a nivell generacional en el món de l'emprenedoria.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, ha definit les Garrigues com una «comarca d'oportunitats" que malgrat el seu potencial econòmic, ha patit un gran despoblament. Per això, Setó ha animat els participants «a fer la xarxa gran per tal que la pròxima edició puguem ser molta més gent», ha dit.

En la seva intervenció, el diputat Carles Gilabert ha posat la fira com un exemple de «lluita contra el despoblament» i de «diversificació de l'economia», i ha desitjat que les empreses garriguenques puguin optar a molts altres recursos, com és el cas dels fons europeus Next Generation, per tal de poder gestionar els seus negocis i, de retruc, garantir que el jovent s'assenti al territori.

També han participat en l'acte de presentació les tècniques de l'Oficina Jove de les Garrigues Marta Peiró i Ingrid Florejacs, que han detallat que els objectius de la fira són «donar a conèixer les empreses del territori i demostrar que en una terra com la nostra hi ha oportunitats d'emprendre, de crear un negoci i aconseguir que creixi».

Molt satisfet de poder participar en la fira

Per la seva banda, el jove emprenedor Cristian Giné, en representació dels expositors, s'ha mostrat molt satisfet de poder participar en la fira i ha explicat que les Garrigues és «una zona per explotar, que té molt potencial, amb empreses fortes i que podem tirar endavant». Giné ha advertit que bona part d'aquestes empreses «no es coneixen» i, en aquest sentit, ha posat la fira com una bona oportunitat per establir relacions.

Finalment, la coordinadora Territorial de Joventut a Lleida, Lourdes Ravetllat, ha detallat que aquesta fira és possible gràcies al Programa Odisseu, d'on s'esdevenen aquests networkings. «Estem contents de veure com un networking com és el de les Garrigues ha crescut fins a esdevenir una fira d'emprenedoria», ha dit. 

Ravetllat ha apostat pel «treball coordinat i conjunt entre administracions que han de posar els recursos, professionals que fan d'engranatge i joves que puguin dir la seva, per tal d'enriquir-nos entre tots», ha dit.

Un projecte conjunt

La primera Fira de Joves Empresaris de les Garrigues està organitzada per l'Ajuntament de les Borges Blanques, el Consell Comarcal de les Garrigues i l'Oficina Jove de les Garrigues, amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, l'Agència Catalana de Joventut de la Generalitat de Catalunya, l'Associació Leader de Ponent, l'Agrupació d'Ajuntaments de les Garrigues Altes i el Punt d'Informació de la Granadella.


Comentaris

envia el comentari