Catalunya Diari

Arriba la primera nena sahrauí que passarà l'estiu a Lleida

Els 34 infants previstos aniran a Alcarràs, Alpicat, Bellcaire, Guissona, Ivars d’Urgell, Linyola, el Palau d’Anglesola, Ponts, Solsona, Tàrrega, Torres de Segre i Lleida capital

Yadida, la primera nena sahrauí que arriba a la demarcació de Lleida. | LleidaDiari.cat

El primer dels 34 infants sahrauís que passaran l’estiu a les comarques de Lleida ha arribat aquest diumenge a Ponts, a la Noguera. Es tracta de Yadida, de 10 anys, procedent de Smara, una ciutat del desert situada al Sàhara Occidental i que ha vingut per primer cop a les Terres de Ponent. La resta de nens i nenes arribaran a la demarcació els dies 4 i 5 d’aquest mes. El programa 'Vacances en Pau', organitzat a la demarcació de Lleida pel Front Polisario en col·laboració amb Sàhara Ponent, ha ampliat finalment el nombre d’infants fins a 34 —4 més dels previstos originàriament—, els quals seran acollits per famílies de dotze municipis lleidatans. Es tracta d’Alcarràs, Alpicat, Bellcaire, Guissona, Ivars d’Urgell, Linyola, Lleida, Palau d’Anglesola, Ponts, Solsona, Tàrrega i Torres de Segre. Cal dir que Ivars d’Urgell, Ponts i Solsona s’han afegit a darrera hora.

Els nens i nenes d’entre 10 i 14 anys procedents de diversos campaments de refugiats situats al desert Algerià gaudiran d’unes vacances en diversos municipis de Ponent, en una nova edició d’aquesta iniciativa solidària que els permetrà conviure durant dos mesos —juliol i agost— en companyia de famílies acollidores. El programa d’acollida estival inclou diverses revisions sanitàries, ja que els campaments de refugiats pràcticament no disposen d’aparells per fer diagnòstics mèdics. 'Vacances en pau' té el doble objectiu de contribuir al benestar dels infants -que passen dos mesos beneficiant-se de les citades revisions mèdiques i una alimentació més equilibrada, a més de conèixer altres cultures i estils de vida-, d’una banda, i de conscienciar la societat sobre la problemàtica d’una part important del poble sahrauí, que des de l’ocupació del seu país pel Marroc, fa més de 40 anys, viu en campaments de refugiats situats en ple desert algerià, de l’altra.


Comentaris

envia el comentari