Catalunya Diari

Arriba el 'Laboratori de dansa a la natura', una atractiva proposta a la Noguera

tragantCamp és un espai que es desplega a partir de 3 eixos: el Moviment /Dansa, l'Art i la Natura

Imatge d'una altra edició del tragantCamp
Olga Tragant organitza a la Noguera un cap de setmana de dansa i natura | LleidaDiari.cat

Si t'agrada la dansa i t'apassiona la natura, no et pots perdre el 'Laboratori; Dansa a la Natura' que tindrà lloc aquest pròxim cap de setmana a la Noguera de la mà de l'Olga Tragant i en el marc de la iniciativa tragrantCamp. Què ens desperta el contacte i el diàleg amb els elements de l'entorn natural? Com ens parlen l'entorn i els seus elements? Com motiven la nostra expressió i creació.

Els organitzadors asseguren que els assistents es podran endinsar en exercicis que facilitin una obertura corporal-mental per entrar en un estat d'escolta i de percepció, en un lloc disponible i desinhibit que permeti passar de la contemplació a l'acció i al desenvolupament de l'acció, la creació. «Afinarem els sentits per obrir-nos a la percepció, l'imaginari i la fiscalitat del cos», expliquen.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Olga Tragant

Coreògrafa, ballarina, professora de dansa i moviment. Es forma en dansa als Estats Units: Màster en Dansa Contemporània (Universitat de Illinois a Urbana-Champaign, 1988 – 1993) i a Movement Research, Susan Klein School, Trisha Brown School (Nova York, 1993 – 1995). També estudia un any a la School for New Dance Development (Amsterdam, 1997). S'ha format en Anatomia pel Moviment amb Blandine Calais-Germain (2000-2015) i actualment s'està formant en el Mètode Feldenkrais.

Des del 1993 l'Olga ha desenvolupat un seguit d'espectacles i projectes de creació que s´han mostrat a Catalunya i en diversos països europeus i també als Estats Units, Japó i Mèxic, i al Marroc. Al llarg de la seva trajectòria com a coreògrafa s'ha interessat pels treballs en espais específics, i des de ja fa uns vuit anys que investiga la dansa en entorns naturals i rurals. Ha realitzat alguns projectes fruit d'aquesta recerca tals com: LanDance i Seeds in the Body.

L'any 2002 crea i dirigeix tragantDansa [educació i creació en moviment], i recentment amplia l'activitat a tragantCamp, un espai rehabilitat en l'entorn rural. L'Olga Tragant té una experiència de 25 anys en la docència de la dansa.

Allotjament

Disposen d'una habitació compartida amb el grup. És un espai molt agradable amb tatamis i futons i alguns llits. També us poden oferir una habitació doble amb un suplement de 10 €/nit.

Àpats

El seu cuiner ens prepararà uns àpats saludables i deliciosos, amb productes de temporada i prioritàriament vegetarians.

On son i com arribar

tragantCAMP es troba a l'Alzina de l'Aguda un poblet de 20 habitants situat a la comarca de la Noguera (Lleida) entre els pobles de Guissona i Ponts, a 125 km de distància de Barcelona i a 110 km de Lleida. Envoltat de camps d'ordi i blat, i d'alguns bosquets d'alzines i roures, és un entorn molt tranquil i silenciós, amb cels especialment estrellats.

Pels cursos i activitats de tragantCamp s'organitzen per compartir els possibles cotxes dels participants. També hi ha autocar fins a Ponts (7 km de tragantCamp) i tren fins a Cervera (25 km de tragantCamp). Des d'aquestes localitats us poden venir a buscar.

Seu de tragant

Dansa situada en l'entorn rural de l'Alzina de l'Aguda, a la comarca de la Noguera (Lleida). Neix amb el desig de poder oferir diverses activitats en un entorn natural, un espai per gaudir i concentrar-se sense les distraccions, el ritme i l'estrès que poden generar les ciutats. tragantCamp és un espai que es desplega a partir de 3 eixos: el Moviment /Dansa, l'Art i la Natura. A partir d'aquí les propostes passen per intencions artístiques o de benestar, adreçades a un públic general o a col·lectius professionals. Us ho perdreu?


Comentaris

envia el comentari