Catalunya Diari

La literatura, el fet lector, i el comerç local, eixos centrals del 3r Mercat de Nadal d'Almenar

Al Mercat –en el que hi haurà 40 expositors- es podran trobar cites literàries als comerços i parades

Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

El vicepresident de la Diputació de Lleida Ferran Accensi ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació del 3r Mercat de Nadal i la Lletra d'Almenar que se celebrarà el dia 14 de desembre a la plaça del Mercat i al carrer Horta.

La presentació ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació, i ha comptat amb les intervencions de l'alcaldessa, Teresa Malla; la regidora de Cultura, Dolors Gatnau; la coordinadora del projecte Municipi Lector a Almenar, Montse Rollán, i la coordinadora de la biblioteca, Anna Salvia.

Es podran trobar cites literàries als comerços i parades

Al Mercat –en el que hi haurà 40 expositors- es podran trobar cites literàries als comerços i parades. Es faran tallers literaris i infantils sota el lema 'L'arbre dels desitjos', per a nenes i nens a partir de 2 anys; 'Escriu la teva història; 'Joc de les preguntes', i Encaixa la història' per a nenes i nens a partir de 6 anys; un photocall literari i l'espai 'Recomana'ns un llibre', per a totes les edats, i 'I per a tu, què és la lectura?', adreçat a grans i petits, segons ha explicat Dolors Gatnau.

Aquesta iniciativa està impulsada per l'Escola Bressol, l'Escola, l'Institut, les seves respectives AMPES, el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, l'Ajuntament i la Biblioteca, i està adreçada al públic en general per fomentar la Literatura Infantil i Juvenil i el comerç local i de proximitat. En aquest sentit, Montse Rollán ha fet èmfasi en el fet que s'ha organitzat una jornada lúdica-festiva on els més joves participaran en tallers, obert també al públic adult. Ha recordat que dues de les editorials lleidatanes estaran presents al Mercat, com són Pagès Editors i El Genet Blau.

Al municipi hi ha nou clubs de lectura que funcionen amb regularitat

Per la seva banda, Anna Salvia, ha destacat que al municipi hi ha nou clubs de lectura que funcionen amb regularitat, fruit que el municipi s'incorporés fa dotze anys a aquesta iniciativa de municipi lector. També ha fet esment a la importància del treball en xarxa que fa la comunitat.

Per crear una simbiosi perfecta entre l'àmbit del comerç i el de la literatura, cada parada recomanarà un llibre. Aquest ha estat un dels fets que ha destacat Ferran Accensi que ha qualificat el Mercat com una iniciativa molt interessant. Almenar fa dotze anys que és municipi lector i el coordina la biblioteca Ramon Berenguer IV.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari