Catalunya Diari

Arriben al Museu de Cervera les obres de ConfinArt creades durant el confinament

Cada obra evoca un paisatge personal i, alhora, en veure's aplegades en un mateix espai generen nous paisatges i noves lectures

Imatge sobre el cartell de l'exposició ConfinArt
El Museu de Cervera també acollirà l'obra ConfinArt | LleidaDiari.cat

Fins a 21 artistes participen en la mostra CONFIN_ART. A tots ells els uneix el territori, són artistes que treballen a la comarca de la Segarra i comarques veïnes (Urgell, Anoia, Conca de Barberà, les Garrigues), i el seu treball crític cap a allò que ha significat la pandèmia i el confinament que hem viscut. 21 propostes amb llenguatges ben diferents -des de pintura a accions performatives, escultura, literatura, vídeo instal·lacions i escultura- a partir de les quals els artistes comparteixen amb nosaltres la seva visió, el seu punt de vista sobre conceptes universals i propers a tothom.

Cada obra evoca un paisatge personal i, alhora, en veure's aplegades en un mateix espai generen nous paisatges i noves lectures. El confinament ha posat sobre la taula la validesa de molts valors sobre els quals semblava sustentar-se la nostra societat: globalització, autoritat, mercats, anonimat, solidesa de les estructures, futur, perduració i eterna joventut. Ara us convidem a «mirar» nous paisatges, entesos com una invitació a reflexionar sobre quin ha de ser el nostre horitzó vital, com volem viure i com volem relacionar-nos.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El debat sobre la globalització, entre altres

El debat sobre la globalització, sobre el consum que prioritza les grans superfícies i la multiplicació d'intermediaris en detriment del comerç de proximitat, les virtuts del treball en xarxa, de la cooperació i la cocreació, la importància dels veïnatges i la reivindicació d'un món rural que semblava oblidat (i acomplexat) davant el culte a les grans ciutats. No són conceptes nous però ara han guanyat un protagonisme absolut.

També us convidem a «recrear» paisatges interiors que criden a la necessitat de mirar endins, a la reflexió entorn l'eternitat enyorada i perseguida, a la crítica sobre el predomini de l'home davant una naturalesa castigada, a la necessitat per cuidar-nos, per valorar les petites coses, el present i el nostre dia a dia. El resultat és una mostra diversa, eclèctica, punt de trobada de persones que viuen i treballen en i per al territori, espai de reflexió i de treball personal i en col·laboració. D'aquí que l'exposició compti també amb els projectes de Marta Agustí i Teresa Alsina realitzats amb l'alumnat de l'escola Ondara de Tàrrega i que formi part d'una iniciativa més àmplia
#memòriesdelapandemia, que pretén recollir objectes materials, documents o qualsevol iniciativa produïda per la ciutadania per fer front la pandèmia.

El Museu vol convertir la visita a l'exposició en una experiència

Per últim, i com a novetat exclusiva, el Museu vol convertir la visita a l'exposició en una experiència única i personal. És per això que s'ha previst oferir unes visites especials que van més enllà de la visita guiada o de la mediació. Sota reserva prèvia (que pot ser individual o en grups reduïts de 6 persones), el visitant viurà l'exposició a partir de la recreació d'experiències per part d'una actriu que dialogarà de forma lliure amb les obres i el públic.

 

El projecte al Museu de Cervera

El Museu participa en aquesta campanya amb una doble acció:

- Recull de material (objectes, documents, fotografies, vídeos) de particulars o institucions que expliquen com han viscut el confinament, com s'han organitzat, què han fet per sobreposar-se a situacions diverses, com han gestionat inquietuds, treball, pors i la
mateixa malaltia...

- Proposta expositiva CONFIN_ART. Recull d'obres d'art generades des del confinament per diferents artistes del territori que ens permeten veure com aquest col·lectiu ha treballat des de casa per conceptualitzar allò que la pandèmia i el confinament han provocat en l'individu i en la societat.


Comentaris

envia el comentari