Catalunya Diari

Les artistes garriguenques Digna Gros i Isabel Elies inauguren una exposició conjunta a les Borges

Proposen una mostra en què il·lustració i moda es donen la mà i que romandrà a la Sala ARTS25400 fins al pròxim 27 de febrer

Les artistes garriguenques Digna Gros i Isabel Elies inauguren aquest divendres, 14 de gener, la mostra 'Malesherbes & Tenim molt a dir', una exposició que combina la moda i la il·lustració, que reivindica la vegetació de les Garrigues i el pensament crític del seu jovent. La mostra, que es podrà visitar a la Sala ARTS25400 fins al pròxim 27 febrer, també comptarà amb visites guiades i activitats.

Paral·lelament, ja es poden aconseguir les entrades per assistir a les diferents sessions del Festival Off Galacticat, la mostra de cinema fantàstic i de terror de Ponent, que arriba a les Borges del 28 al 30 de gener, i també s'han obert les inscripcions pel taller d'stop motion gratuït per a infants.

La inauguració de l'exposició, que tindrà lloc a partir de les 19.30 hores, comptarà amb la presència de les creadores, Isabel Elies i Digna Gros, de la regidora de cultura de l'Ajuntament de les Borges, Ariadna Salla, i de la tècnica de cultura Meritxell Cucurella-Jorba, que s'encarregaran de donar el tret de sortida a aquesta mostra.

Digna Gros

Digna Gros, graduada en Disseny i Moda, explora el territori i el paisatge garriguenc a través de l'estampat i el teixit, i utilitza motius amb males herbes. La col·lecció que acull l'Espai Macià és una proposta formada per vestits que estan inspirats en la vegetació salvatge ponentina per apropar-la al públic a través de l'art i el disseny de moda. L'acompanyen textos creatius, proves d'estampats fets durant el procés, així com informació i curiositats de les plantes que fa servir.

Per la seva banda, Isabel Elies, graduada en Il·lustració, proposa un grup d'il·lustracions fruit d'un Taller d'Expressió per a Joves on emergeixen inquietuds personals, socials i pròpies de la joventut de la comarca, i en un context social de pandèmia. Els protagonistes de les il·lustracions estan inspirats en les persones participants del taller i les imatges compten amb un missatge que interpel·la l'espectador i incita al pensament crític. En el projecte artístic que Elies presenta sota el títol 'Tenim molt a dir', conflueixen inquietuds personals, socials i les del seu entorn humà.

Imatge de l'exposició a l'Espai Macià
Les artistes garriguenques Digna Gros i Isabel Elies inauguren aquest divendres una exposició conjunta a l’Espai Macià | LleidaDiari.cat

Visites guiades i activitats paral·leles

La mostra 'Malesherbes & Tenim molt a dir' comptarà amb diferents visites guiades i activitats paral·leles que se succeiran durant el seu període d'exposició. L'artista Digna Gros durà a terme una visita guiada a la mostra el pròxim dissabte, 22 de gener a les 17 hores. Per la seva banda, Isabel Elies oferirà una visita comentada el pròxim diumenge, 23 de gener, a les 11 hores.

Pel que fa a les activitats paral·leles, s'ha programat per al dissabte, 5 de febrer, un taller participatiu que, sota el títol 'Tenim molt a dir', estarà dirigit per una de les autores de la mostra, Isabel Elies. L'activitat, que es realitzarà al mateix Espai Macià, tindrà lloc a partir de les 18 hores i està adreçada a joves a partir dels 16 anys. Per la seva banda, Digna Gros oferirà el taller 'Identificació i il·lustració de la vegetació autòctona', el pròxim diumenge, 6 de febrer a les 11 hores. L'activitat està adreçada a infants a partir de 8 anys i al públic adult.

Totes dues propostes són gratuïtes i és necessària la inscripció prèvia, que es pot fer a través del telèfon de l'Ajuntament, en horari d'oficina, o en línia a través del web de Cultura del consistori de les Borges, https://www.culturaborgesblanques.cat/ca/entrades.html.

El Festival Off Galacticat, del 28 al 30 de gener a les Borges

Ja es poden aconseguir les entrades pel Festival Off Galacticat, la mostra de cinema fantàstic i de terror de Ponent, que arribarà els dies 28, 29 i 30 de gener a les Borges Blanques. El festival comptarà amb diverses sessions en què es projectaran curtmetratges de fantasia, de terror, d'animació i de gènere lliure. A més a més, es farà un curs d'iniciació a l'stop motion gratuït. Es tracta d'un taller pràctic i participatiu pensat per a infants que té l'objectiu de donar a conèixer el procés de creació del cinema d'animació.

Per poder assistir a les diferents sessions, que tenen places limitades, cal adquirir les entrades a través del web de Cultura de l'Ajuntament de les Borges, https://www.culturaborgesblanques.cat/ca/entrades.html. Des del mateix web, es poden fer les inscripcions per al taller d'stop motion.


Comentaris

envia el comentari