Catalunya Diari

Artistes de tot el món pinten les parets de Torrefarrera en la segona edició de l'Street Art Festival

Tretze grafiters i artistes urbans plasmen les seves obres en 1.200 metres quadrats de paret fins divendres vinent
Imatge del mural de l'artista Bastian, d'Oviedo, en una paret del municipi de Torrefarrera dins l'Street Art Festival
Imatge del mural de l'artista Bastian, d'Oviedo, en una paret del municipi de Torrefarrera dins l'Street Art Festival | LleidaDiari.cat

Artistes i col·lectius artístics de tot el món van començar a pintar dissabte les seves obres pels carrers de Torrefarrera. Ho fan en 1.200 metres quadrats de paret disponibles dins la segona edició del Torrefarrera Street Art Festival. Durant una setmana, el municipi s'omplirà de colors i expressions artístiques amb els objectius de millorar l'entorn urbà i fomentar la cultura. El festival ha rebut un centenar de propostes artístiques del territori nacional i també a escala internacional. Argentina, Mèxic, Perú, els Estats Units o Itàlia són els països d'alguns dels artistes juntament amb d'altres l'estat espanyol i també una artista local.

 

L'Ajuntament de Torrefarrera ha destacat l'interès del veïnat perquè un artista pinti les seves parets, vist l'èxit de la passada edició. Torrefarrera ja compta des d'aquest dissabte amb una tretzena d'artistes vinguts d'arreu del món per pintar les parets del municipi. Després d'un procés de selecció d'entre un centenar de treballs artístics finalment seran artistes com Lalone, vingut de Màlaga o LaRame13, artista italiana, entre d'altres, qui s'ocupen de deixar les obres en algunes façanes del poble. Lalone ha explicat que està satisfet de la participació perquè valora la seva feina que abans estava «criminalitzada». «Pensaven que érem uns bandits», ha afegit i ara la gent s'adona que només suposa una aportació al poble i al ciutadà, opina l'artista.

Imatge de l'artista malagueny Lalone preparant-se per pintar una paret a Torrefarrera
Imatge de l'artista malagueny Lalone preparant-se per pintar una paret a Torrefarrera | LleidaDiari.cat

 

 

El cas de l'artista italiana és curiós. Pinta sobre paret com si ho fes sobre un paper, és a dir, que no utilitza l'esprai sinó que ho fa amb pinzell. Explica que tan sols fa dos anys que pinta al carrer i que encara «no és massa bona l'esprai», per això opta per l'aquarel·la i la pintura acrílica. LaRame13 dibuixarà una jungla d'animals sobre una de les parets que serà visible des de la carretera N-230, al seu pas pel municipi. Un altre dels artistes, el Rodrigo Romero, vingut de Madrid, diu que fa relleu sobre les parets. «En aquest cas vaig a fer una escultura sobre la paret», explica i afegeix que serà una reflexió sobre la natura, on es podrà veure un missatge entre els diferents animals que esculpirà. La propietària de la paret on pinta el Rodrigo, l'Andrea Vila, ha explicat també que «confia» en l'artista i que volia participar en el certamen després del resultat de la primera edició.

 

Argentina, Mèxic, Perú, els Estats Units o Itàlia, són els països d'origen d'alguns dels artistes, com també l'estat espanyol i també hi ha una artista local, Cristina Dejuan. Els visitants del Torrefarrera Street Art Festival podran gaudir de diferents tècniques i estils. En el marc del festival, el pròxim divendres, 14 de setembre, s'organitzen tallers per aprendre les tècniques del grafit. Un dels tallers està adreçat a infants, d'entre 3 i 14 anys i un altre per a joves a partir de quinze anys i adults. 

Imatge de l'artista italiana LaRame13 pintant una paret
Imatge de l'artista italiana LaRame13 pintant una paret | LleidaDiari.cat

 Comentaris

envia el comentari