Catalunya Diari

Asaja adverteix del risc que «en deu anys tanquin la meitat de les cooperatives de les Garrigues»

L'entitat reivindica el paper de les cooperatives com a «factor indispensable per arrelar la gent al territori, especialment els joves»

Imatge d'arxiu de la producció d'oli d'oliva
Imatge d'arxiu de la producció d'oli d'oliva | LleidaDiari.cat

Asaja Lleida adverteix que durant els deu anys vinents podrien tancar entre vuit i deu de les divuit cooperatives agràries que actualment hi ha a la comarca de les Garrigues. «Si els polítics i les administracions no fan un front comú per evitar-ho, tot apunta que no hi ha futur per aquelles cooperatives dels pobles més petits», ha assenyalat en el marc de la Fira de l'Oli de les Borges Blanques el responsable de fuita seca d'Asaja Lleida, Joan Segura, qui ha recordat que en els darrers anys «ja se n'han tancat algunes i la tendència és que moltes altres ho facin en els anys vinents». Segura ha reivindicat el paper de les cooperatives com a «factor indispensable per arrelar la gent al territori, especialment els joves», ja que, «a través d'elles es dóna facilitats i incentius per treballar de l'agricultura i continuar vivint als pobles».

Joan Segura ha destacat que les cooperatives «són un pilar fonamental per a un territori com el de Lleida, i en especial de les Garrigues». «Són bàsics per mantenir els pobles amb dignitat, perquè donen vida amb els serveis que ofereixen, tant des del punt de vista econòmic com social», ha indicat. I, en aquest sentit, ha afegit que «gràcies a elles els pobles tenen locals socials, botigues, permeten punts de trobada dels veïns». «No té cap sentit tenir uns pobles bonics però amb els carrers buits, i això és el que tindrem si el sector econòmic i polític no fan aquest front comú per evitar-ho», ha reblat.


Comentaris

envia el comentari