Catalunya Diari

Asaja Lleida denuncia un augment de la pressió al sector agroalimentari per les administracions públiques

L'entitat constata una «allau» d'inspeccions de treball durant l'estiu a empresaris agraris

Asaja Lleidaha constatat en els darrers mesos un augment de la «pressió» de les administracions públiques, tant de l'Estat com de la Generalitat, als agricultors i ramaders. L'entitat agrària ha denunciat una «allau» d'inspeccions de treball a empresaris agraris durant l'estiu en aquests sectors.
 

A més a més, a la mateixa vegada, també relaciona aquesta «pressió» de les administracions amb inspeccions ramaderes, al nou impost d'emissions de CO2 i a l'augment del preu dels hidrocarburs i de totes les energies, entre altres qüestions. La junta rectora d'Asaja Lleida ha traslladat aquestes inquietuds al delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, en la reunió mantinguda aquest dimecres entre ambdues parts. 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El president d'Asaja Lleida, Pere Roqué, ha traslladat a Solé la «preocupació» dels agricultors per «la desconfiança de la Inspecció de Treball envers el sector agrari», tot i les dades favorables del compliment dels convenis laborals de més del 99% els darrers anys.

En concret, els agricultors es queixen d'«una allau d'inspeccions de treball aquest estiu i que es posa en dubte el compliment de la signatura del registre laboral dels treballadors». Roqué considera «injustificada» aquesta "desconfiança" ja que «la immensa majoria dels agricultors compleix amb la normativa laboral i les dades ho demostren»

Pla obert de la reunió entre representants d'Asaja Lleida i el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, el 27 d'octubre del 2021.
Pla obert de la reunió entre representants d'Asaja Lleida i el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, el 27 d'octubre del 2021. | LleidaDiari.cat

Pagesos afectats pel nou règim laboral de la SS

A més, en el marc de la reunió, Roqué ha denunciat també que molts pagesos s'estan veient afectats en els darrers mesos per la modificació del règim laboral de la Seguretat Social, «amb un augment desorbitat de les quotes». «Molts han de fer front a cinc anys de recàrrec en passar-los del Règim Especial Agrari (REA) al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA)», ha indicat. 

Asaja Lleida també ha informat el delegat del Govern que els socis de l'entitat agrària han contractat 1.450 persones entre l'abril i l'octubre del 2021 per a la campanya de fruita, «una xifra que demostra la importància del sector en la creació de llocs de treball a la demarcació de Lleida», ha destacat Roqué.


Comentaris

envia el comentari