Catalunya Diari

Aspid dissenya cursos per a millorar la memòria a Aspa, Artesa i Puigverd de Lleida

El curs està desenvolupat per NeuroLleida, el servei d'ASPID especialitzat en el tractament i prevenció de les afectacions neurològiques

Curs de memòria a Artesa de Lleida
Curs de memòria a Artesa de Lleida | LleidaDiari.cat

NeuroLleida i el Consell Comarcal del Segrià han organitzat un curs de 'Millora de la memòria que es porta a terme a Aspa, Artesa de Lleida i Puigverd de Lleida amb la finalitat d'explicar als assistents com funciona la memòria i aprendre estratègies per enfortir-la. El curs està desenvolupat per NeuroLleida, el servei d'ASPID especialitzat en el tractament i prevenció de les afectacions neurològiques, amb la col·laboració dels Serveis Socials del Consell Comarcal del Segrià. Està dissenyat com un programa d'intervenció grupal adreçat a les persones grans interessades a millorar les seves funcions cognitives i conèixer estratègies per prevenir el seu empitjorament amb el pas del temps. L'aspecte innovador d'aquest programa està en la combinació de tres components amb incidència en l'estil de vida i que s'han demostrat científicament rellevants per aconseguir efectes beneficiosos sobre el funcionament cognitiu i amb efecte protector sobre la instauració d'un procés de demència: funcions cognitives, activitat física i funcionament social.

  

El programa s'estructura en dos blocs. El primer consisteix a explicar com funciona la memòria i es fa èmfasi en el fet que els participants entenguin perquè es produeixen els oblits i quina relació hi ha amb els canvis que es produeixen en la memòria durant l'envelliment. El segon bloc inclou la part on s'ensenyen i practiquen estratègies per millorar la memòria en cadascuna de les fases del procés de memorització.

A diferència d'altres tallers, 'Millora de la memòria' preveu una estructura general dissenyada per incloure sempre components d'informació i psicoeducació que es combinen amb exercicis pràctics. Els components de psicoeducació tenen per objectiu dotar els participants d'eines i coneixements sobre els temes abordats per tal que els serveixin per aplicar els coneixements tractats a la seva realitat quotidiana. Així, es facilita als assistents estratègies per millorar l'atenció i ajudes externes compensatòries i l'adquisició de nous coneixements per millorar els hàbits d'alimentació, la higiene de la son o la cura de la salut.

 

Uns 45 beneficiaris participen en les sessions d'una hora que tenen lloc els divendres i finalitzaran el 9 de febrer de 2018. ASPID promou els tallers, juntament amb el Consell Comarcal del Segrià. Els ajuntaments d'Aspa, Artesa de Lleida i Puigverd de Lleida cedeixen els espais per al curs, que té el suport econòmic del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. 


Comentaris

envia el comentari