Catalunya Diari

Aspid insereix laboralment a mig centenar de persones a l'Alt Urgell

L’entitat incrementa un 69% el nombre de persones ateses amb discapacitat o amb vulnerabilitat social

Workshop a l'Alt Urgell
Workshop a l'Alt Urgell | LleidaDiari.cat

Els Serveis d'Orientació, Formació i Intermediació Laboral d'ASPID van atendre l'any 2018 un total de 142 persones amb discapacitat o incapacitat laboral i/o amb dificultats per accedir al mercat laboral a la comarca de l'Alt Urgell (un increment del 69% respecte a l'any anterior) i van contribuir al fet que 50 s'incorporessin al mercat laboral (16 més que l'any anterior).

Quant a les insercions, de les 50 persones que van aconseguir ocupar-se durant el 2018 a la comarca de l'Alt Urgell, catorze (el 28%) van ser ciutadans i ciutadanes aturades amb discapacitat i 36 (el 72%), persones aturades amb dificultats per accedir al mercat de treball. Així, es van signar 16 contractes més respecte a l'any 2017.

Pel que a les 142 persones ateses (un 69% més que l'any anterior), 47 són ciutadans o ciutadanes amb discapacitat acreditada o incapacitat laboral (gairebé el doble respecte a l'any anterior) i 95 persones aturades amb dificultats per accedir al mercat de treball.

Els índexs d'atenció i inserció laboral està molt equilibrat

Els índexs d'atenció i inserció laboral segons els col·lectius està molt equilibrat. En el cas de les persones aturades amb discapacitat, s'han inserit el 30% dels 47 atesos. Pel que fa als usuaris amb dificultats per accedir al mercat de treball, s'ha inserit el 38% dels 95 atesos. A més de la integració laboral, representats del Serveis d'Orientació, Formació i Intermediació Laboral van visitar 51 empreses de l'Alt Urgell i es van fer 189 visites de seguiment i fidelització, que van donar com a resultat 36 ofertes de feina, un increment del 25% respecte a l'any 2017.

D'altra banda, durant el 2018 es van facilitar més de 680 hores de formació en competències bàsiques i transversals. Cal destacar que la combinació dels tallers grupals i de les sessions individuals és cabdal per a la millora d'ocupabilitat dels usuaris dels programes.

Prestació de tres programes

ASPID ha dut a terme tres programes durant el 2018 a la comarca de l'Alt Urgell: el projecte SIOAS, adreçat a persones aturades amb discapacitat i/o incapacitat laboral i a empreses de la comarca; el MARMI, adreçat a persones perceptores de la Renda Mínima d'Inserció a i les empreses, i l'Incorpora, dirigit a persones aturades amb discapacitat o amb dificultats per accedir al mercat de treball i a empreses de la comarca. D'altra banda, ASPID participa en la taula de treball per a l'ocupació 'Integra Pirineus' i a la taula Salut Mental Alt Urgell.


Comentaris

envia el comentari