Catalunya Diari

Aspid i Integra Pirineus promouen l'ocupació de persones en risc d'exclusió social de l'Alt Urgell

Signatura del conveni de col·laboració entre ASPID, pertanyent al grup Incorpora de “la Caixa”, i la Fundació Integra Pirineus

Imatge de la signatura del conveni
Imatge de la signatura del conveni | LleidaDiari.cat

L'associació ASPID, entitat pertanyent al grup Incorpora de l'Obra Social "la Caixa, i la Fundació Integra Pirineus han signat un conveni de col·laboració per dur a terme accions concretes destinades a afavorir la incorporació al món laboral de les persones amb risc d'exclusió de la comarca de l'Alt Urgell. La signatura del conveni va tenir lloc aquest dijous al Patronat de la Fundació Integra Pirineus, a la Seu d'Urgell, amb la participació del president del Patronat de la Fundació Integra Pirineus, Jesús Fierro, i la presidenta d'ASPID, Bibiana Bendicho.

El conveni estipula que ASPID, com a entitat pertanyent al grup Incorpora, facilitarà les ofertes laborals que no han pogut ser cobertes pel grup Incorpora i que s'adeqüin a l'àmbit de la comarca de l'Alt Urgell i a les persones ateses per part de la Fundació Integra Pirineus. Així mateix, ASPID enviarà el perfil seleccionat, prèviament rebut per la fundació, a l'empresa generadora de l'oferta laboral, essent aquesta última qui determinarà la seva admissió o no en el procés de selecció. A més, facilitarà a la fundació l'accés a les activitats organitzades pel programa "Incorpora" de l'Obra Social "la Caixa" en el territori.

Per la seva banda, la Fundació Integra Pirineus garantirà que les persones proposades com a candidates segueixin un itinerari d'inserció i disposin d'un tècnic de referència, que esdevindrà l'interlocutor amb ASPID. També enviarà el currículum de les persones candidates i comunicarà a ASPID el resultat del seguiment que es faci amb la persona que s'insereixi en una de les ofertes gestionades per l'entitat. ASPID presta els seus laborals a la comarca de l'Alt Urgell des de l'any 2007. Actualment, i des del 2013, es compta amb un servei d'intermediació laboral continuista gràcies a l'execució de dos programes que es desenvolupen anualment: el programa "Incorpora" de l'Obra Social "la Caixa" i el programa d'orientació i acompanyament a la inserció del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

L'ajuda que ofereix ASPID

L'associació ASPID atén des de la seva seu de la Seu d'Urgell, a l'avinguda Pau Claris, i des del Consell Comarcal persones en edat laboral, aturades i persones amb discapacitat que es troben en recerca de feina. S'ofereix un suport integral amb itineraris personals d'inserció per tal de millorar l'ocupabilitat i el perfil ocupacional i formatiu. Alhora, s'ofereix al teixit empresarial de l'Alt Urgell un servei de selecció de candidatures, gestió de convenis de pràctiques, assessorament, suport a la contractació i accions de responsabilitat social corporativa (RSC). D'altra banda, també es duen a terme els Serveis Integrals d'Orientació, Acompanyament i Suport a la Inserció de les persones amb discapacitat i/o malaltia social (SIOAS) –ha tingut lloc de l'1 de gener al 30 de juny– i el programa Mesures Actives d'Inserció (MARMI).

  

  

ASPID ha atès enguany a l'Alt Urgell 124 persones (el 2017 van ser 84) i se n'han inserit al món laboral 34 (l'any passat en van ser 3).er tal d'aconseguir aquest objectiu, l'entitat va crear el Centre Especial de Treball Integra Pirineus l'Alt Urgell SLU, d'una banda, i l'Empresa d'Inserció Integra Pirineus SLU, de l'altra.

  

  


Comentaris

envia el comentari