Catalunya Diari

Aspid posa en marxa un nou programa d'inserció laboral destinat a aturats de llarga durada

L'objectiu és atendre 126 persones i aconseguir que com a mínim el 15% trobi feina

Imatge d'arxiu d'un curs d'auxiliars de serveis impartit per Aspid. | Lleida

L'Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (Aspid) posarà en marxa aquesta primavera el nou programa d'inserció laboral Ponent Ocupació a les comarques del Segrià, la Noguera i l'Urgell, adreçat a persones d'entre 30 i 54 anys, amb o sense discapacitat, que són aturats de llarga durada –que porten més d'un any en atur-, per ajudar-les en la recerca de feina. L'objectiu de la iniciativa és atendre 126 persones i aconseguir que com a mínim el 15% trobi feina. Com a aspecte innovador, les persones rebran una compensació econòmica de fins a 10 euros per dia -fins a un màxim de 150 euros mensuals-, si assisteixen als tallers, cursos de formació i participin en les pràctiques en empreses. El projecte, que es desenvoluparà entre aquest mes de maig i el març del 2018, el promou el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social en el marc dels anomenats programes integrals.

A diferència d'altres programes, aquest és específic per als aturats de llarga durada. D'aquesta manera, s'ofereix als participants un acompanyament individualitzat per reforçar les competències personals i la motivació a l'hora d'assolir un impuls personal real per trobar feina. El programa, que es desenvolupa a tot Catalunya, oferirà un itinerari d'orientació complert per acompanyar els lleidatans en situació en atur en la recerca de feina, oferint orientació laboral, formació bàsica i professional, a més d'accés a ofertes de treball per aconseguir l'ocupació. Així, es potenciarà que la persona identifiqui i desenvolupi els seus propis recursos, i es treballarà amb una metodologia d'ocupabilitat per competències i amb la col·laboració del teixit empresarial per afavorir l'ocupació. 

Com a aspecte innovador, les persones rebran una compensació econòmica de fins a 10 euros per dia (fins a un màxim de 150 euros mensuals), si assisteixen als tallers o a les formacions tecnicoprofessionals, al curs tècnic professional (de 40 hores a la Noguera i l'Urgell i de 80 hores al Segrià) i les pràctiques a les empreses marcades com a subvencionables.


Comentaris

envia el comentari