Catalunya Diari

L'Ateneu Golmesenc acull una xerrada sobre la importància de l'últim adéu

La Sala Doctor Baiget del Centre Cívic de Golmés acull divendres a les 20.00 hores

Cartell de l'esdeveniment
La Sala Doctor Baiget del Centre Cívic de Golmés acull divendres a les 20.00 h | LleidaDiari.cat

Totes les civilitzacions tenen rituals de comiat, festes que signifiquen un pas més enllà i que ajuden la família i la comunitat a evolucionar emocionalment.

En la litúrgia de comiat, la família s'uneix per recordar el difunt i, en aquest homenatge, construeix una festa en memòria seva, en què l'ésser estimat és el protagonista. El ritual del dol es construeix en bona part en funció de l'últim adéu. Un adéu adequat, «tal com a ell li hauria agradat», és la nostra manera de retre l'últim homenatge a aquella persona que se'n va. El ritual és clau per a la família, en tant que fa partícip del seu dolor l'entorn proper i crea comunitat en un moment en què pot trobar-se desemparada.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El valor de la cerimònia de comiat per facilitar el dol posterior

Amb aquesta idea, Remei Capitan, promotora d'Agraïments, ofereix aquesta xerrada per tal d'explicar el valor de la cerimònia de comiat per facilitar el dol posterior. Agraïments és un servei integral d'organització de cerimònies de comiat personalitzades, siguin litúrgies laiques o bé funerals alternatius dins del ritu cristià.

La Remei Capitan, mestra de cerimònies, ofereix un acompanyament integral a les famílies en el moment de la mort d'una persona estimada, començant per la cerimònia de comiat, d'acord amb les darreres voluntats del difunt o de la seva família. S'encarrega de l'organització de la cerimònia, que entén com un homenatge a la persona que ja no és entre nosaltres, com un agraïment i un reconeixement del seu llegat.

Sempre en col·laboració amb la família i els amics del difunt

Sempre en col·laboració amb la família i els amics del difunt, la meva feina consisteix a organitzar el comiat més adient a cada persona, però els meus serveis van més enllà. A banda de la mateixa cerimònia, que inclou els parlaments, la música o la projecció d'un audiovisual personalitzat, la meva tasca segueix més enllà. L'orientació emocional, l'orientació de suport en l'acompanyament del dol i l'assessorament en aspectes tant logístics com administratius i financers són també part de la meva feina.


Comentaris

envia el comentari