Catalunya Diari

Atorguen una subvenció a Aitona per la instal·lació dels espais d’aïllament per als positius de Covid-19

La subvenció econòmica ascendeix a un total de 118.233,90 euros

Imatge dels mòduls d'Aitona
La Generalitat atorga una subvenció a l’Ajuntament per la instal·lació dels es-pais d’aïllament per als positius de Covid-19 | LleidaDiari.cat

El Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya ha resolt atorgar a l'Ajuntament d'Aitona una subvenció per valor de 118.233,90 € per a fer front a les despeses generades per la necessitat extraordinària d'instal·lació i funcionament de diferents equipaments per a l'aïllament de persones afectades pel rebrot de Covid-19 durant els mesos d'estiu.

Aquest ajut es destinarà, doncs, a cobrir íntegrament el cost d'aquesta actuació que el consistori va dur a terme durant el passat mes de juliol per a aïllar i controlar ràpidament els casos sospitosos i positius de Covid-19 que es van detectar entre els treballadors dels pagesos i de les centrals de fruita del municipi que es trobaven en la campanya de la recollida de la fruita i que no podien dur a terme un correcte aïllament. Els espais -un total de 18 mòduls d'aïllament- comptaven amb totes les mesures de seguretat i d'higiene necessàries per a dur a terme l'aïllament de forma adequada, i es van posar en marxa el 14 de juliol.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Ja comencen a preparar-se per a la campanya de la fruita del pròxim estiu

Rosa Pujol, alcaldessa d'Aitona, avança que «malgrat que encara queden molts mesos, des de l'Ajuntament ja comencem a preparar-nos per a la campanya de la fruita del pròxim estiu», i explica que «el nostre objectiu és arribar-hi els més preparats i coordinats possibles per tal de garantir el benestar i la salut de tots els treballadors i el desenvolupament òptim de la campanya».

En aquesta línia, la batlle aitonenca afegeix que «la gestió de la campanya d'aquest darrer estiu ha estat molt complicada pels desplaçaments massius entre comunitats autònomes de treballadors sense contracte durant l'estat d'alarma, i per la falta de comunicació i de coneixement del territori per part de les administracions. Una situació que no pot tornar a produir-se. No es pot abandonar als ajuntaments ni a la població en una situació tan crítica.


Comentaris

envia el comentari