Catalunya Diari

Aturen provisionalment l'Esport Blanc Escolar

Denuncien que el Govern els deu el 20% del finançament de les dues darrers anualitats

Imatge d'un grup d'alumnes participants al programa Esport Blanc Escolar, el 19 de gener de 2018.
Imatge d'un grup d'alumnes participants al programa Esport Blanc Escolar. | LleidaDiari.cat

Els Consells Esportius del Pirineu i Aran han decidit plantar-se i aturar de manera «provisional» l'Esport Blanc Escolar (EBE). Aquest dijous, l'escola d'Esterri d'Àneu havia de fer classes d'esquí de fons a Beret i la de Sort, a l'estació de Tavascan. Aquestes dues sortides, juntament amb la de la ZER del Pallars Sobirà, programada per aquest dimecres, ja no s'han fet. Ferran Lloret, president del Consell Esportiu del Pallars Sobirà, ha explicat que és una mesura de pressió per aconseguir cobrar el que els deu el Consell Català de l'Esport en concepte de factures per l'organització d'aquest programa. En concret, es tracta del 20% del curs 2017-18 i del 20% del curs 2018-19. El deute amb el Sobirà, que és una comarca petita, és d'uns 20.000 euros.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L'aturada és generalitzada i aglutina a tots els Consells Esportius del Pirineu i Aran. En el cas del Pallars Sobirà, s'han emplaçat a aquest divendres a una Junta per decidir si l'aturada es perllonga en el temps o s'aixeca. Lloret ha explicat que s'espera que els alumnes no es vegin afectats per aquesta aturada i un cop els Consells Esportius rebin garanties de cobrament es puguin reprogramar les activitats que s'han anul·lat.

Després de conèixer la notícia, el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, ha apel·lat a la «responsabilitat» i ha demanat que el programa Esport Blanc Escolar es reprengui amb la «màxima diligència» possible. Figueras ha assegurat que com a màxim el 24 de gener s'abonaran els imports pendents del curs 2018/2019 i ha afegit que no es tracta d'una data política. Ha anunciat que paral·lelament es treballarà per trobar solucions i poder fer els pagaments de manera més ràpida de cara al curs 2019/2020. També s'estudiarà la possibilitat de gestionar el programa de l'Esport Blanc Escolar a través d'un agent, diferent dels consells escolars, amb més solvència financera.

No obstant, Figueras s'ha mostrat molest pel «pols» a la Generalitat que han plantejat els consells escolars de manera unilateral, i ha afegit que els únics perjudicats d'haver aturat provisionalment el programa són els escolars i les famílies.

  

  

Quasi 2.500 participants

El curs 2018-19 el programa de l'Esport Blanc Escolar va arribar a la sisena edició i a un total de 2.481 alumnes (1.337 de 3r i 1.144 de 4t de primària) de 60 centres educatius (13 ZERs, 37 escoles públiques i 10 de concertades) de 9 comarques. D'aquesta manera, el programa arribava a totes les escoles públiques i concertades del Pirineu català. Emmarcat en el Pla Estratègic d'Esports d'Hivern de Catalunya, el programa Esport Blanc Escolar té l'objectiu d'impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d'hivern, en les seves diferents modalitats, en la població infantil de 3r i 4t de primària, fent una atenció especial a les comarques pirinenques. L'altra finalitat és educar mitjançant l'esport a respectar, gaudir, conviure, estimar i conèixer les muntanyes amb la complicitat del professorat dels centres d'ensenyament i dels tècnics d'esport.

L'activitat, que va néixer el curs 2013-14, consta de 8 sessions, que es porten a terme durant el segon trimestre del curs escolar, està integrada al programa d'educació física i es realitza en horari lectiu. Les 8 sessions es divideixen en 3 d'esquí nòrdic, 3 d'esquí alpí i 2 de surf de neu.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari