Catalunya Diari

Les autoescoles del Pirineu de Lleida es planten per la falta d'examinadors

Alerten que la reestructuració de la DGT és insuficient per cobrir la demanda d'examen a la demarcació

Pla mitjà de Jordi Llorens, propietari de l'Autoescola Jordi de Tarragona
Les autoescoles del Pirineu de Lleida es planten per la falta d'examinadors | LleidaDiari.cat

Les autoescoles del Pirineu de Lleida mantindran la persiana abaixada de forma indefinida encara que dilluns entrin en la fase 2 i ja se'ls permeti obrir.

Segons denuncia el president de l'Associació d'Autoescoles de Lleida, Raül Viladrich, la reestructuració de la DGT ha fet que la meitat dels examinadors s'hagin de traslladar a fer feines administratives per cobrir les vacants dels administratius de més de 60 anys o amb fills a càrrec que encara no es reincorporaran. «Passar de 7 a 3 examinadors a la demarcació de Lleida és insuficient per cobrir la demanda d'exàmens», posa de manifest.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Dels 7 examinadors que hi ha a la demarcació de Lleida, 2 no es poden reincorporar

Dels 7 examinadors que hi ha a la demarcació de Lleida, 2 no es poden reincorporar perquè 1 té fills a càrrec i l'altre és major de 60 anys. Des del sector expliquen però que dels altres 5, la DGT ha recol·locat 2 d'ells a fer tasques administratives per cobrir les vacants en aquest àmbit. Les autoescoles no entenen aquesta decisió i reclamen que l'Estat contracti administratius eventuals per poder alliberar d'aquestes tasques tots els examinadors.

«Amb 5 examinadors podríem treballar tenint en compte que es tracta d'un període excepcional, però amb 3 no», lamenta Viladrich. «Si no podem portar alumnes a examen, no té sentit que obrim», afegeix. La decisió de seguir tancats l'han pres les autoescoles del Pirineu de Lleida en una reunió d'aquest divendres al migdia i està previst que les autoescoles de Ponent es reuneixin els dies vinents per decidir si segueixen la decisió presa ahir pel sector a Tarragona i Terres de l'Ebre i avui al Pirineu de Lleida, de cara a l'1 de juny, quan aquest territori podria entrar en la fase 2.


Comentaris

envia el comentari