Catalunya Diari

Les autoescoles del Pirineu tornen a obrir

Els dotze centres que reprenen l'activitat apliquen mesures preventives per minimitzar el risc de contagi de la covid-19

Imatge d'una protesta d'autoescoles del 18 de juliol de 2017
Les autoescoles del Pirineu tornen a obrir | CatalunyaDiari.cat

Les dotze autoescoles que hi ha a la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran han decidit en assemblea reobrir des d'aquest dimarts. Així, tot i que en un principi s'havia optat per no fer-ho per falta d'examinadors, finalment s'ha apostat per tornar a l'activitat «davant la bona predisposició de la DGT en trobar solucions en oferir una capacitat d'exàmens adequada», segons ha explicat el president de l'Associació d'Autoescoles de Lleida, Raül Viladrich.

A més, els centres ja ho tenen tot a punt per poder aplicar els protocols que marquen les diverses mesures preventives per minimitzar el risc de contagi de la covid-19, amb la qual cosa Viladrich ha volgut deixar clar que s'han fet «els deures» i que «la gent es pot sentir molt segura».

Un pla on es detalli com es farà aquesta «tornada a la normalitat»

El president de l'Associació d'Autoescoles de Lleida ha explicat que amb aquesta decisió han volgut fer «un acte de fe amb l'administració», tenint en compte que des de la DGT s'han compromès a donar en els pròxims dies un pla on es detalli com es farà aquesta «tornada a la normalitat» en capacitat d'exàmens. Així, tot i que la recuperació d'aquest tipus d'activitats era possible des d'aquest dilluns a l'Alt Pirineu i Aran, coincidint amb l'entrada d'aquest àmbit territorial a la fase 2 de la desescalada, finalment els centres han acabat reobrint aquest dimarts.

A l'Alt Pirineu hi ha dotze autoescoles, sis de les quals són d'un mateix titular i fan els exàmens a la Pobla de Segur i sis més on els seus alumnes s'examinen a la Seu d'Urgell -tres d'elles situades a la capital alt urgellenca i tres més a Puigcerdà-. Fins a aquesta localitat, però, també es desplacen habitualment els estudiants de tres centres que estan a Solsona i que no podran obrir fins que aquest territori passi a la fase 2 de la desescalada.


Comentaris

envia el comentari