Catalunya Diari

Els autònoms critiquen l'increment d'uns vuit euros mensuals de la quota

ATA lamenta la manca de diàleg i CTAC-Autònoms de la UGT considera «desencertada» la decisió

Les associacions d'autònoms han criticat aquest dijous la decisió del govern espanyol d'apujar la quota del col·lectiu, prevista en el projecte de pressupostos generals aprovat per l'executiu de Pedro Sánchez.
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En concret, els PGE 2022 preveuen una cotització mínima de 960,60 euros i un tipus de cotització del 30,6%, el que pot suposar un increment de 93,50 euros anuals en la quota, uns vuit euros mensuals. L'associació d'autònoms ATA ha criticat que la mesura s'hagi inclòs al projecte de pressupostos «sense diàleg» i «sense consulta prèvia». Per CTAC-Autònoms de la UGT, la decisió és «desencertada. 

El Consell de Ministres aprova l'extensió de les ajudes als autònoms fins al febrer de 2022. Imatge d'arxiu
Els autònoms critiquen l'increment d'uns vuit euros mensuals de la quota | LleidaDiari.cat

Quota en base mínima: 294 euros

Segons ha informat el sindicat en un comunicat, la quota que es pagarà en base mínima serà de 294 euros. El canvi afectarà més de 400.000 autònoms a Catalunya, els que cotitzen amb aquesta bases. L'Estat espera recaptar uns 173 milions d'euros addicionals per a la Seguretat Social amb aquest canvi. 
 

En un comunicat, CTAC-Autònoms de la UGT de Catalunya diu que la decisió de l'executiu espanyol no s'entén després que durant el 2021 s'hagi «anunciat reiteradament la posada en marxa del nou sistema de cotització en funció dels ingressos reals». 
 

A més, l'organització lamenta la negativa a incloure en la llei de pressupostos les deduccions per manutenció, que perjudiquen més de 207.000 autònoms a Catalunya. 

El preu de la llum torna a pujar

El preu de la llum s'enfilarà aquest divendres un 7,5% respecte aquest dijous i se situarà en els 231,82 euros MWh, segons les últimes dades publicades per l'Operador del Mercat Ibèric d'Electricitat (OMIE).
 

El preu màxim se situarà en els 265 euros MWh, entre nou i deu del matí, mentre que el mínim quedarà fixat en els 201,06 euros MWh, entre quatre i cinc de la tarda. El preu de la llum es manté així per sobre els 200 euros després que durant quatre dies consecutius –durant el pont del Pilar- estigués per sota els 185 MWh per un descens de la demanda. Per avui dijous, va quedar fixat en els 215,63 euros per MWh, un 16,1% més que aquest dimecres, i amb puntes de fins a 260 euros. 
 

El rècord absolut es va assolir el passat 7 d'octubre, quan el preu mitjà del MWh es va situar en els 288,53 euros, amb pics que van arribar a superar els 300 euros.


Comentaris

envia el comentari