Catalunya Diari

Avalen la construcció del nou teatre municipal de les Borges Blanques

L'equipament se situarà en una parcel·la municipal de 1.388 metres quadrats, que actualment s'utilitza com a aparcament
Recreació del futur teatre municipal de les Borges Blanques
L'equipament se situarà en una parcel·la municipal de 1.388 metres | LleidaDiari.cat

La Comissió territorial d'urbanisme de Lleida ha emès aquest dimecres un informe favorable al Pla que permetrà la construcció d'un nou Teatre Municipal Polivalent a les Borges Blanques, en concret a la cantonada entre l'avinguda Jaume I i el carrer Borges del Camp.

 

El nou equipament se situarà en una parcel·la de 1.388 metres quadrats de superfície de propietat municipal, on anteriorment s'ubicava l'antic escorxador i que en l'actualitat s'utilitza com a aparcament provisional. El projecte guanyador del concurs arquitectònic preveu la construcció d'un gran volum central en paral·lel a l'avinguda Jaume I, que acollirà la sala principal, amb 340 butaques, l'escenari i sales de control.

 

Aquest cos es complementarà amb dos volums laterals a banda i banda, un per a les sales pels actors, serveis tècnics i magatzems, i l'altre que acollirà el vestíbul d'accés, el bar, les taquilles i serveis per al públic.

 

Millora d'espais urbans a les Oluges

La Comissió d'Urbanisme de Lleida també ha informat favorablement el Pla de millora urbana del sector de Llevant de les Oluges (Segarra), que preveu renovar i condicionar el vessant sud del turó del castell. És un sector de 4.451 metres quadrats de topografia accidentada i mobilitat dificultosa, que ha provocat el progressiu deteriorament de les construccions existents.

 

De fet, només es troben en bon estat de conservació els habitatges amb accés al carrer Pere Vila, que disposa de paviment i xarxes de serveis. Per contra, la banda nord-est de l'àmbit es troba en estat de ruïna. Cal tenir en compte els valors paisatgístics de tot aquest àmbit de Llevant, que esdevé la imatge característica de les Oluges des del sud del municipi.

 

Aposta per consolidar el carrer Pere Vila com a eix vertebrador

És per això que l'Ajuntament aposta per consolidar el carrer Pere Vila com a eix vertebrador de la zona, reconeixent els habitatges existents, facilitant la implantació de nous, recuperant antic viari que reforcin la comunicació i disposant espais lliures a les zones amb més pendent, tot mantenint els murs de les antigues edificacions.

 

Finalment, la Comissió ha aprovat definitivament una modificació del planejament de Montoliu de Lleida (Segrià) que permetrà ampliar la plaça de l'Església. En concret, es modifica l'alineació de la parcel·la situada al carrer Major, números 1-3, fent-la recular per guanyar espai a la plaça. Això permetrà tenir més perspectiva visual i potenciar la presència i el valor històric de l'església parroquial. Part de la parcel·la, a més, es destinarà a equipament.

 

També et poden interessar...



Comentaris

envia el comentari