Catalunya Diari

Avalen l'emplaçament d'un parc eòlic amb 6 aerogeneradors i de 2 plantes fotovoltaiques al Segrià

El projecte Pla del Cirerer inclou la construcció d'una subestació i una línia d'alta tensió entre Maials i el Vilosell

La Ponència d'Energies Renovables ha avalat amb condicions la viabilitat de l'emplaçament del parc eòlic de 33 MW Pla del Cirerer, projectat al terme municipal de Maials (Segrià). El projecte preveu sis aerogeneradors, a més d'infraestructures associades com són la construcció d'una subestació elèctrica i d'una línia aèria d'alta tensió fins al Vilosell (Garrigues).

Igualment, la Ponència també ha donat llum verda als parcs fotovoltaics Els Emprius, també a Maials, i Pla dels Caçadors, als termes de Seròs i Llardecans (Segrià). Per contra, ha emès informes desfavorables sobre l'emplaçament del parc eòlic Mangraners, i del parc fotovoltaic Planes de l'Ovella, ambdós projectats entre els termes de Seròs i la Granja d'Escarp.
En la sessió del 19 d'abril, la Ponència de Renovables va emetre un acord favorable, amb condicions a l'emplaçament de l'avantprojecte parc eòlic Pla del Cirerer, promogut per Energia Inagotable de Caelum, SL, al terme municipal de Maials.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Preveu sis aerogeneradors i una potència total instal·lada de 33 MW. A més, incorpora infraestructures associades entre les quals s'inclou la construcció de la subestació elèctrica transformadora Cirerer, també a Maials, i d'una línia aèria d'alta tensió entre aquesta nova subestació i la subestació L'Alb, al terme del Vilosell.

Aquesta infraestructura s'emmarca en el projecte de la línia d'alta tensió de 220 kV

La línia elèctrica aèria afectarà, a més del terme municipal de Maials, els de Llardecans, Torrebesses, la Granadella, els Torms, Juncosa, la Pobla de Cérvoles i el Vilosell. A la vegada, aquesta infraestructura s'emmarca en el projecte de la línia d'alta tensió de 220 kV projectada per evacuar l'energia generada per diferents instal·lacions eòliques i solars que promouen firmes vinculades amb Forestalia Renovables al Segrià i les Garrigues fins a una subestació de Rubí (Vallès Occidental), on enllaçarà amb la xarxa de transport de Red Eléctrica. Una part del traçat d'aquesta línia d'alta tensió entre Maials i Rubí, en concret el tram entre les subestacions Cirerer i L'Albi, està vinculada amb la tramitació del parc eòlic Pla de Cirerer.

D'altra banda, la Ponència d'Energies Renovables ha avalat, també amb condicions, l'emplaçament del parc fotovoltaic Els Emprius, de 30 MWp, projectat per Energias Renovables de Gladiateur 27, SL, també al terme de Maials. Preveu 53.550 mòduls solars sobre 2.142 estructures de seguiment a un eix i la instal·lació de 18 inversors en 9 centres de transformació i inversió. Així mateix, el projecte inclou una nova línia soterrada de mitja tensió, d'uns 8,5 quilòmetres, per connectar amb la subestació 'Cirerer', compartida amb altres instal·lacions de la zona.

Tot i això, tant en el cas dels projectes del parc eòlic Pla del Cirerer i del parc fotovoltaic Els Emprius, la Ponència de Renovables adverteix que «l'acumulació d'instal·lacions de generació d'energia renovable a la zona pot condicionar la seva implantació». També ha rebut l'aprovació, amb condicions, el parc fotovoltaic de 40 MWp Pla dels Caçadors', promogut en aquest cas per Energia Inagotable de Izar, SL, als termes de Seròs i Llardecans. Es planteja instal·lar 71.425 mòduls solars sobre 2.857 estructures de seguiment a un eix, així com 23 inversors, en 14 centres de transformació i inversió. El projecte també preveu una nova línia de mitja tensió d'uns 2,5 quilòmetres per connectar també amb la subestació Cirerer de Maials.

Pla obert del parc eòlic de la serra del Vilobí, entre els termes municipals de Tarrés i Fulleda
La Generalitat avala l'emplaçament d'un parc eòlic amb sis aerogeneradors i de dos plantes fotovoltaiques al Segrià | LleidaDiari.cat

Informes desfavorables a un parc eòlic i a un de fotovoltaic entre els termes de Seròs i la Granja d'Escarp

Per contra, la Ponència de Renovables ha emès informe desfavorable sobre la viabilitat de l'emplaçament del parc eòlic 'Mangraners, de 49 MW, promogut per energia Inagotable de Bellatrix, SL, entre els termes de Seròs i la Granja d'Escarp. De la mateixa manera, ha tombat el parc fotovoltaic de 20 MWp Planes d'Ovella, que projectava Energia Inagotable de Dafne, SL, també als termes municipals de Seròs i la Granja d'Escarp. En ambdós casos, la ponència ha adoptat aquest acord desfavorable, ja que entén que «existeixen elements determinants que es consideren insalvables per l'afectació al connector 'Almatret – Montmaneu' i per manca de coherència respecte al Catàleg de Paisatge de les Terres de Lleida».


Comentaris

envia el comentari