Catalunya Diari

«Ave Eva», una combinació de música barroca i textos contemporanis a la Cua d'Estiu de la Fondarella

L’agrupació Ilerda Antiqua presenta la seva proposta a les 21.00 hores a Cal Combelles

«Ave Eva», una proposta musical presentada per l'agrupació Ilerda Antiqua sobre la invisibilitat de la dona com a creativa a través de la història és el segon espectacle que es representarà al festival Cua d'Estiu de Fondarella. «Ave Eva», que combina la música barroca amb textos contemporanis, es representa demà dissabte 15 de setembre a les 21.00 hores a Cal Combelles. Ilerda Antiqua, sota la direcció de Maria Altadill, proposa un programa que relata en veu femenina aspectes de la vida de les dones i els seus escrits i vivències, amb obres de música barroca europea, inspirada per la figura de la dona: Cavalli, Bembo, Jaquet de la Guerre, Strozzi... Tot amanit amb textos de grans dames de la història.

«Ave Eva» planteja un relat de textos amb veu femenina d'aspectes de la vida de les dones combinat amb obres de música barroca europea d'autors com Cavalli, Bembo, Jaquet de la Guerre o Strozzi. Fondarella tornarà a ser aquest setembre per setè any consecutiu l'escenari del Festival Cua d'Estiu. Els jardins de les cases pairals de Cal Ros i Cal Combelles seran els dos escenaris del festival, que tindrà lloc els dies 7, 15, 21, 22 i 28 de setembre. «Ens hem fet grans i hem decidit que volem ser petits», remarquen els organitzadors, l'associació Cua d'Estiu Accions Culturals, representada per Jaume Jovells i David Pradas. El festival, que compta amb el suport de l'IEI, la Diputació de Lleida i l'Ajuntament de Fondarella, torna aquest any als orígens i programa cinc espectacles de música i teatre.

«Volem continuar creixent en qualitat a petites dosis i no en nombre d'espectacles», expliquen els organitzadors, «i per això hem decidit programar menys i incorporar una aportació econòmica de 5 euros que contribueixi a dotar de valor les propostes artístiques». El festival Cua d'Estiu, que té un públic consolidat, també oferirà una combinació de blues i jazz el divendres 21 de setembre amb La Piccola Band, una formació del Pla d'Urgell formada per sis músics i creada recentment. Dos clarinets, un trombó, un violoncel, un piano i una bateria que interpretaran una sèrie de peces musicals que van des de conegudes melodies clàssiques a no menys conegudes obres del segle XX, en especial del repertori nord-americà.

L'endemà, el dissabte 22 a les 22.00 hores, Cal Combelles serà l'escenari de la representació de «Mireta Tancada», l'última entrega de la trilogia «Sisters» de la companyia lleidatana Cametes Teatre. Es tracta de l'obra que segueix les dues entregues anteriors, representades a la Cua d'Estiu: «La Capsa de Cafè» i «Comiat». Quatre germanes decideixen treure totes les coses del pis de la mare un cop morta i això provoca molt d'enrenou entre elles. Sentiments i emocions que afloraran una vegada més. «Amor. Arrels, branques i fulles» és la proposta poètica i musical amb què es clou el festival el dia 28 de setembre. Meritxell Gené, Meritxell Cucurella-Jorba i Heura Gaya uneixen les seves veus per cantar i parlar a l'amor. Poesia i música que recorrerà les arrels de poetes tan coneguts com Maria Mercè Marçal, Manuel de Pedrolo, Jordi Maluquer, Gabriel Ferrater i Vicent Andrés Estellés, entre altres. La Cua d'Estiu proposa una programació pensada per posar en relleu cultura i patrimoni, un dels seus objectius principals.


Comentaris

envia el comentari