Catalunya Diari

El Govern rebaixa el límit de velocitat de 100 quilòmetres per hora a 90

La major part de les vies afectades són d'un carril per sentit de la circulació i un voral d'un metre i mig d'amplada

Els euips de manteniments col·locaran els nous senyals en 500 quilòmetres de carreteres | Flickr.com

El Departament de Territori i Sostenibilitat rebaixarà la velocitat de 100 quilòmetres per hora a 90, a 266 punts de la xarxa viària catalana. Els equips de manteniment col·locaran els nous senyals de trànsit en uns 500 quilòmetres de carreteres convencionals, amb motiu de la modificació del límit màxim de velocitat en aquest tipus de vies.

Aquesta actuació abastarà una vintena de carreteres de tot Catalunya. La major part de les vies afectades són d'un carril per sentit de la circulació i un voral d'un metre i mig d'amplada. To i així, cal recordar que hi ha trams en aquestes carreteres que compten amb limitacions específiques de la velocitat i, per tant, en aquests punts no s'aplicarà la nova mesura.

A l'Àmbit territorial de Barcelona s'actuarà a les carreteres C-35, C-59, N-II, C-15 i C-37. Al de Girona, les vies afectades seran la C-66, la C-31, la C-26, la C-65 i la C-25. A l'Àmbit de Lleida seran les vies C-13, C-14, C-14z, C-26, N-II, C-12 i LP-3322. Al de Tarragona seran la C-14, la C-37 i la C-51. I a l'Àmbit de les Terres de l'Ebre només es tocarà la via C-12.

Disminuir els accidents frontals

Amb la mesura, Trànsit espera disminuir sobretot els accidents frontals en carreteres secundàries. El director de la DGT, Pere Navarro, explica que aquestes topades no es donen només a causa d'avançaments, sinó també als revolts, quan alguns vehicles envaeixen el carril contrari per excés de velocitat. Assenyala també que a Catalunya, no era viable la solució de Suècia de separar els carrils amb cables, que posaria en risc la vida dels motoristes. 

L'any passat un 77% dels accidents de trànsit es van produir en carreteres secundàries | CatalunyaDiari.cat

 

El 2017 les vies secundàries van concentrar el 77% dels morts en accident de trànsit. Segons dades estadístiques, el 36% dels accidents a les carreteres secundàries van ser per sortides de via i el 28% per xocs frontals. 

«Reduir la velocitat a 90 km/h a les carreteres convencionals ens homologa amb els països de referència», assegura Navarro. El límit de velocitat en carreteres d'aquestes característiques també està fixat a 90 km/h a Bèlgica, Grècia, Itàlia i Portugal, mentre que a França, Dinamarca, Finlàndia, Noruega, els Països Baixos i Suïssa és encara menor, de 80 km/h.


Comentaris

envia el comentari