Catalunya Diari

Polèmica a Balaguer per un acte que ensenya a 'posar-se el hijab'

La Paeria de Balaguer finalment s'ha desvinculat de la proposta

El Dia Mundial del Hijab se celebra aquest dissabte, dia 1 de febrer. I a Balaguer, l'associació Chabab Al Amal ha organitzat en el marc d'aquesta celebració diversos actes a la localitat. Un d'ells ha despertat una gran polèmica: 'Prova't el hijab'; una proposta oberta a tot tipus de públic, amb l'objectiu que tothom que vulgui pugui emprovar-se un d'aquests mocadors i experimentar aquesta nova sensació.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

En un primer moment, l'Ajuntament de la localitat apareixia al cartell d'aquesta jornada festiva com a col·laborador, però després de la polèmica que s'ha despertat al voltant d'aquest acte, tant a les xarxes socials com per part de diversos veïns, el Consistori va demanar a les organitzadores canviar-ho, segons explica El Periódico. Així mateix, hores després d'esclatar aquesta polèmica, la Paeria de Balaguer va explicar a través del seu compte de Twitter que es desmarcava de l'acte.

Entre tot aquest rebombori, l'entitat Chabab Al Amal va fer públic un comunicat a través de les seves xarxes socials explicant que l'acte programat per aquest dissabte «es basa en la llibertat de decisió». I afegien: «Nosaltres com a comunitat recolzem aquesta llibertat, i no obliguem a ningú a participar, com tampoc volem influir en cap decisió. Qualsevol persona que vulgui sumar-se a la causa serà per iniciativa pròpia. Nosaltres respectem la decisió de qualsevol dona, i lluitarem pels drets tant de les dones que lliurement es vulguin posar el hijab com les que estan obligades a posar-se’l».

L'associació Chabab Al Amal reconeix en aquest escrit que «no és el primer cop que ens ataquen per fer un acte d’aquesta mena, però aquest cop aquests atacs ens estan acusant de salafisme, i això és molt greu. No permetrem que se’ns etiqueti d’aquesta manera; és un insult per a nosaltres. I demostra la ignorància per la part de les persones que estan atacant l’acte».

En relació a la Paeria de Balaguer, argumentaven: «Volem desvincular la Paeria de Balaguer de l’acte. La Paeria ha cedit a l’associació un espai públic per a que puguem lliurement expressar la nostra manera de viure el hijab. És molt trist que avui en dia hi hagi persones que no entenguin, o no vulguin entendre, el concepte i comentin sense saber del que es parla. Seguirem lluitant per aquestes injustícies i aquests atacs islamofòbics!»

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari