Catalunya Diari

Balaguer acull aquest cap de setmana la Festa de la Bicicleta

S'espera l'assistència de més de 300 participants que aniran acompanyats per importants ciclistes

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

El present cap de setmana del 19 i 20 d'octubre, Balaguer es mobilitzarà amb dues rodes. El dissabte tindrà lloc la 31a. edició de la festa de la bicicleta, una popular marxa en dues rodes per a totes les edats, des dels més petits fins als més grans, recorreran els carrers de Balaguer en dues habituals rutes; una primera per l'eixample i tot el marge esquerre del riu Segre cap al nucli antic i una segona que recorrerà el trajecte que separà Balaguer del monestir de les Franqueses.

S'espera l'assistència de més de 300 participants que aniran acompanyats per importants ciclistes que l'endemà participaran en la 19a. edició del Ermitanyos. A més, per una edició més, la festa de la bicicleta es presenta com a activitat destacada de la setmana de la mobilitat sostenible, en defensa del medi ambient i una optimització dels transports urbans.

 

S'espera afegir-hi una part pedagògica amb dos tallers informatius

Per la present edició s'espera afegir-hi una part pedagògica amb dos tallers informatius si formatius sobre el sector de les dues rodes; un des del Servei Català de Trànsit que preveu difondre la seguretat amb bicicleta i un segon taller formatiu sobre la posada a punt de les bicicletes i de manteniment "in situ": infla rodes, posa oli, mira frens, canvi de marxes, o revisar si alguna bici li cal una reparació major.

Els Ermitanyos, el monogràfic de BTT que recorre les tres ermites de la comarca Cérvoles, Montalegre i St. Jordi, s'està convertint en un referent en l'àmbit nacional i estatal, tot i que en les darreres edicions el temps no ha acompanyat, s'espera poder superar tots els registres de participació dels darrers anys.

L'ermita de Sant Cristòfol de Sant Llorenç

Aquest any, es posarà el plus amb la continuïtat com en les darreres edicions d'afegir l'ermita de Sant Cristòfol de Sant Llorenç, fet que augmenta la duresa i l'exigència del recorregut per aquells participants que encara no en tenien prou amb el recorregut de 90 km de les tres ermites. El punt d'arribada i sortida se centrarà tot al molí de l'esquerrà, fet que permet un millor servei i atenció de cara a tots els participants; amb pàrquing proper, serveis, dutxes i un espai tancat per precaució de la climatologia adversa.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari