Catalunya Diari

Balaguer aposta pel turisme familiar amb una sèrie de propostes

Des de la Paeria es fa la previsió que el turisme d’interior augmentarà aquest estiu a causa del Covid19

Imatge de la presentació
Balaguer aposta pel turisme familiar | LleidaDiari.cat

La Paeria de Balaguer presenta dues iniciatives enfocades al turisme familiar sota la marca Balaguer en família. Es tracta de dos recorreguts per la ciutat, dos jocs de pistes sota el lema: 'Els tresors perduts' i 'Ens fem una selfie' que busquen apropar els elements patrimonials i la història de Balaguer als més petits.

Els fulletons per realitzar els recorreguts i esbrinar els misteris que s'amaguen darrere les diferents pistes es podran trobar a l'Oficina de Turisme de Balaguer quan aquesta reobri al públic (plaça dels Comtes d'Urgell, 5).

'Els tresors perduts', la primera d'aquestes dues iniciatives

La primera d'aquestes dues iniciatives, 'Els tresors perduts', té una durada aproximada de dues hores i es tracta d'un recorregut, a través de pistes, pels monuments més emblemàtics de la ciutat. De monument a monument les nenes i nens, acompanyats dels grans, recorreran els carrers del centre històric passant per la plaça del Mercadal, el carrer Major, el carrer del Torrent i visitant espais tan emblemàtics com el Castell Formós, el Sant Crist o el Pla d'Almatà. Un cop resolts tots els misteris els exploradors i exploradores trobaran la paraula clau que soluciona el darrer de tots els enigmes posant punt final a aquest primer recorregut.

La segona proposta, 'Ens fem una selfie', té una durada aproximada d'una hora i mitja i busca una major complicitat i participació de la ciutadania i del turisme en les xarxes socials que donen a conèixer la cultura i el turisme a la ciutat. Les persones participants hauran d'esbrinar diversos monuments balaguerins a través d'imatges i pistes i, un cop localitzats, fer-se una selfie utilitzant els hashtags #ensfemunaselfie #turismebalaguer i #somriuBalaguer i etiquetant els comptes de @TurismeBalaguer i @CulturaBalaguer. Cada tres mesos se sortejaran premis entre tots els participants.

'Balaguer en família'

La iniciativa 'Balaguer en família', endegada per la Paeria de Balaguer, pretén donar a conèixer la història de la ciutat i diferents curiositats d'una manera atractiva i diferent. Les dues propostes que s'han presentat sorgeixen de la voluntat d'ampliar les activitats que Balaguer ofereix al turisme familiar i d'acostar a aquest segment turístic la important oferta cultural, patrimonial i natural de la ciutat.

La idea i creació dels continguts de les activitats es van realitzar gràcies al projecte Turisme Familiar que va permetre la contractació d'una tècnica durant sis mesos. El projecte va estar subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris.


Comentaris

envia el comentari