Catalunya Diari

Balaguer augmentarà el nombre d’aparcabicicletes després d’una consulta ciutadana

Els nous aparcabicicletes es situaran en places que actualment ocupen cotxes i el consistori ja treballa en l’estudi de mobilitat de la ciutat

Imatge de l'aparcabicicletes de Balaguer
Els nous aparcabicicletes que la Paeria de Balaguer instal·larà després de realitzar una consulta ciutadana | LleidaDiari.cat

La consulta ciutadana realitzada a través de l'app Bústia ciutadana per escollir les noves ubicacions dels aparcabicicletes que la Paeria de Balaguer ha conclòs dient que instal·larà durant les setmanes vinents. Amb més d'una vintena de participants, els sis punts més sol·licitats i per aquest ordre, van ser els següents:

Plaça Mercadal (Davant de la casa de la Paeria)

Carrer Barcelona amb plaça de la Sardana

Plaça Pere Casaldàliga

Teatre Municipal

Molí de l'Esquerrà

Barri Nou (Davant de l'Estel)

Estarà senyalitzat i que a diferència dels actuals permetran lligar la roda i el quadre

Ubicacions com el cementiri vell, la plaça Sant Salvador o l'Escola de Música i el Museu també van aparèixer a les llistes. Aquests punts però, estan pendents de reforma i els projectes que la Paeria de Balaguer té en curs ja contemplen un espai amb aparcabicicletes que estarà senyalitzat i que a diferència dels actuals permetran lligar la roda i el quadre. Els nous aparcabicicletes es situaran en places que actualment ocupen cotxes per fomentar aquest vehicle de transport.

A banda d'aquesta intervenció, des de la Paeria ja es treballa en un estudi de mobilitat que permetrà redefinir les zones blaves de la ciutat, incorporar carrils bici o augmentar la conversió en zona de vianants d'alguns carrers.

El Teatre de Balaguer presenta la seva temporada de tardor més multidisciplinària

'Per fi sol', 'El pare de la núvia' i 'El gallardo' español són les tres obres de gran format del cicle de tardor al Teatre Municipal de Balaguer. Així es va explicar el passat dilluns al matí durant l'acte de presentació de la nova temporada que, a diferència d'altres temporades, no inclou la programació d'hivern sinó que a causa de la covid-19, només inclou la de tardor.

El paer de Cultura, Arnau Torrente, ha explicat que aquest any s'ha decidit presentar només la temporada de tardor per les circumstàncies actuals que poden portar a haver de fer algun canvi a la temporada d'hivern. Sobre la temporada ha explicat que s'ha apostat per una temporada variada amb dansa, teatre i circ, on destaquen dues obres ajornades des de la temporada passada. A banda, també s'inclou el cicle A Escena, amb espectacles de petit format en què actors i espectadors comparteixen escenari i les propostes del qual Torrente ha definit com 'més arriscades'.


Comentaris

envia el comentari