Catalunya Diari

Balaguer celebra aquest dissabte la segona edició del «Liceu a la fresca»

Al pati dels antics escolapis a les 22.00 hores del vespre

El pati dels antics escolapis de Balaguer acollirà aquest dissabte a les 22.00 hores del vespre la retransmissió en directe des del Liceu de Barcelona de l'òpera «Manon Lescaut» de Giacomo Puccini Passió, plaer i remordiment en una història sobre contradiccions i renúncies. Inspirada en la novel·la homònima de l'abbé Prévost, Puccini va obtenir amb «Manon Lescaut» el seu primer gran triomf. La història de l'ascensió i caiguda de la cortesana Manon va ser escrita amb una música arravatadora, fidel als principis del verisme i amb l'esquinçament precís en pàgines com la cèlebre ària «Sola, perduta, abbandonata» del quart acte.

Tres aclamats tenors, el nord-americà Gregory Kunde, el tinerfeny Jorge de León i el porto-riqueny Rafael Davila, es reparteixen el paper de Des Grieux. A ells s'uneixen dues sopranos pel rol titular, la ucraïnesa Ludmyla Monastyrska i la italiana Maria Pia Piscitelli, ambdues de renom internacional. Un quart d'hora abans del començament de la retransmissió en directe, a les 21.45 hores, membres de l'Associació Cultural Grup d'Art 4 de Balaguer, explicaran als assistents l'argument de l'òpera. 

Precisament aquesta associació, juntament amb els Amics de l'Òpera de Lleida col·laboren, per segon any consecutiu, amb aquesta iniciativa organitzada per l'Ajuntament de Balaguer arran d'una col·laboració amb el Liceu de Barcelona. L'associació Gastrobar de Balaguer donarà servei de bar a tots els assistents a aquesta retransmissió que tindrà una durada aproximada de dues hores i quaranta-cinc minuts. El programa «Liceu a la fresca» és present a bona part del territori català, a més de diferents punts de l'estat espanyol.

Cartell del liceu a la fresca
Cartell del liceu a la fresca | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari