Catalunya Diari

Balaguer, epicentre de l’alimentació sostenible, saludable i rebel

La Fira d’Alimentació i Salut torna el 26 i 27 d’octubre estrenant un espai per a infants i més d’una quarantena d’activitats

Imatge d'una edició anterior
Imatge d'una edició anterior | LleidaDiari.cat

La Fira d'Alimentació i Salut torna a Balaguer el pròxim 26 i 27 d'octubre centrant la seva atenció en la nutrició saludable i sostenible en la seva 12a edició.

Més de 40 activitats i conferències ompliran el pavelló d'Inpacsa que, per primera vegada, comptarà també amb una sèrie d'activitats centrades a educar els més petits de la casa en alimentació saludable.

Ponents de reputat prestigi

Al llarg del cap de setmana ponents de reputat prestigi compartiran els seus coneixements i experiència amb els assistents. Metges psicòlegs i nutricionistes copen el gruix del cartell amb conferències sobre alimentació conscient, dietes depuratives o la medicina natural. Destaca especialment la conferència del dietista Gabor Smit sobre alimentació rebel, aplicant criteris de salut i transformació social.

També la conferència del doctor Patrick Quantem, exmetge belga i investigador de la salut que reflexionarà sobre el paper de la ciència en la salut i la medicina.

  

Especialistes com Javier Guzmán, de Justicia Alimentària

Així doncs especialistes com Javier Guzmán, de Justicia Alimentària, parlaran de la carn que fa emmalaltir i contamina el planeta, el biòleg Evarist March compartirà els coneixements sobre les herbes silvestres en el nostre temps i la doctora i enginyera agrònoma Marisol Garrido donarà a conèixer l'agricultura biodinàmica del futur.

D'altra banda la fira comptarà també amb activitats de caràcter més pràctic com degustacions, o proves de vi i cervesa. A més, la xef Cristina Manyer realitzarà un taller de dolços sans i deliciosos sense sucres i el cuiner i escriptor Javier Medvedovsky farà un taller de pastisseria vegana.

Espai Kids

Per primera vegada el certamen comptarà amb un espai dedicat específicament pels més menuts a través d l'Espai Kids on podran gaudir de l'alimentació saludable a través dels tallers de cuina i altres activitats de lleure. També hi haurà tallers per aprendre a fer sabó, un altre per fer pomades i una hora del conte en anglès.

El Mercat de la Terra preveu reunir al voltant d'un centenar de productors que presentaran als visitants una oferta d'aliments i productes artesanals elaborats sota uns valors de defensa del medi ambient, la sostenibilitat i la justícia social.

En els últims anys el creixement exponencial de la Fira d'Alimentació i Salut ha convertit Balaguer en un pol d'atracció pels interessats en la bona alimentació, el respecte pel medi ambient i la defensa de les teràpies naturals que reuneix cada any unes 6.000 persones arribats de diferents punts de Catalunya i de la resta de l'Estat i també d'altres països.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari