Catalunya Diari

Balaguer presenta la proposta per les estades d’estiu amb art, esport i arqueologia

Les activitats estan adreçades a infants des dels 6 mesos fins als 16 anys

La capital de la Noguera oferirà un estiu més una àmplia oferta d'estades als més Amb les estades la Paeria de Balaguer vol garantir que durant el període d'estiu els infants de la ciutat tinguin l'oportunitat de participar en activitats que es duen a terme des de fa uns anys i adreçades a infants des dels 6 mesos fins als 16 anys.

Aquest dimarts ha tingut lloc la presentació de les activitats programades per a nens i nenes de 6 mesos fins als 16 anys. Començaran el 23 de juny i acabaran el 10 de setembre. El paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, ha ressaltat que si l'any passat es van poder fer activitats, amb els nivells de vacunació d'enguany a la ciutat i l'àrea d'influència encara se'n podran fer més i amb més naturalitat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Per aquest motiu es fa una aposta per l'esport i la cultura, com és habitual a l'estiu i per això també anima la ciutadania a apuntar als seus nens i nenes a les activitats, ja que no tindran cap perill i gaudiran d'un estiu diferent per enriquir-se culturalment i esportivament mentre s'ho passen molt bé.

La valoració de l'any passat aquesta va ser molt positiva

Per la seva banda, el tècnic d'Esports, Albert Marvà, ha parlat dels canvis que es van implementant en les activitats esportives i que ja es van iniciar l'estiu passat. Marvà ha explicat que quan es va fer la valoració de l'any passat aquesta va ser molt positiva, tant per les famílies com pels infants participants, pel fet de poder escollir l'activitat que volien fer. Marvà ha recordat que la novetat del nou format de les estades esportives és que en lloc de fer diferents programes esportius segons si es desenvolupen a principis, mitjans o finals d'estiu, ara es realitzen totes les activitats durant tot el període d'estades i en grups més reduïts.

Per la seva banda, Albert Bonet, un dels responsables d'Art Estiu, ha explicat que tant el Petit Art Estiu com l'Art Estiu intentaran seguir les línies anteriors a la pandèmia. Bonet ha explicat que gràcies a la separació de franges d'edat s'ha pogut anar incrementant la quantitat de nens que poden gaudir de les activitats ofertes. Pel que fa a aquestes activitats, Bonet parla d'expressió corporal, moviment, dansa i arts plàstiques, entre altres, per fomentar les activitats que els nens ja fan durant el curs, però des d'una vessant més de lleure que formativa.

Per la seva banda, Imma Montoliu, responsable de les estades infantils, ha recordat que aquestes estan adreçades a tota la ciutadania, sigui o no usuària de les llars d'infants municipals durant l'any. Montoliu ha explicat que encara no s'ha decidit en quina de les llars es concentraran, una decisió que es prendrà en funció de les comoditats dels espais per seguir les restriccions imposades per la pandèmia.

Imatge de la presentació de les estades de Balaguer
Balaguer presenta la proposta per les estades d’estiu amb art, esport i arqueologia | LleidaDiari.cat

Les activitats previstes

Les activitats previstes en què podran participar els infants aquest estiu són el Tecni Camp; el projecte JOVA; l'Art Estiu; el Petit Art Estiu; el taller Cota Zero i les estades infantils. A banda, també petits i grans podran gaudir de les piscines d'estiu que obriran al poliesportiu del 20 de juny al 29 d'agost i les del Secà del 20 de juny al 10 de setembre. Les inscripcions es podran realitzaran a partir de l'1 de juny a la web de la Paeria on les activitats estaran distribuïdes per franges d'edat i temàtiques. Les activitats començaran el 23 de juny i acabaran el 10 de setembre per a les franges d'edat des de P3 fins a l'ESO. Les estades infantils, en canvi, començaran el 19 de juliol.


Comentaris

envia el comentari