Catalunya Diari

Balaguer acull l'exposició ‘La Brígida i les flors’

Es tracta d'una obra amb pintures de la balaguerina Brígida Carrera Freixes, de 93 anys

La Sala d'Actes de la Paeria de Balaguer acull del 5 al 13 de juny l'exposició "La Brígida i les flors" amb pintures de la balaguerina Brígida Carrera Freixes, de 93 anys.

L'autora és coneguda com "la Brígida del Niu", per haver regentat durant tres dècades amb el seu marit, l'Alfredo, el Bar Tomàs i posteriorment el Niu-Cup, dos locals emblemàtics de Balaguer. Ara la seva família, coincidint amb el seu 93è aniversari li vol retre homenatge amb una exposició per mostrar una de les facetes menys conegudes, la de pintora.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La Brígida Carrera davant d'un dels seus quadres de flors
‘La Brígida i les flors’, l’exposició de l’obra pictòrica de ‘la Brígida del Niu’ a la Sala d’Actes de la Paeria de Balaguer | Mireia Tena

La Brígida es va iniciar a la pintura a l'escola

La Brígida es va iniciar a la pintura a l'escola, però no va ser fins a l'edat adulta i mentre treballava al bar, que es va apuntar a classes de pintura, a la que dedicava les seves poques hores d'esbarjo, a la seva torreta del secà de Balaguer. Fou en aquest espai, al Terrafort, on la Brígida connectava amb la natura, font d'inspiració de la majoria de la seva obra pictòrica. La seva passió, però també ha begut de llibres, postals i altres pintors, com l'americana Georgia O'Keeffe. Paisatges, postals o fotografies de les netes han estat motius d'alguns dels quadres que ha pintat, però les flors s'han convertit en les protagonistes principals de la seva obra, i les ha representat de totes maneres, colors i mides.


Comentaris

envia el comentari