Catalunya Diari

La polèmica exposició «Presos polítics a l'Espanya contemporània» arriba a Balaguer

Es podrà veure de manera gratuïta fins al 31 de juliol

L'exposició «Presos polítics a l'Espanya contemporània» arriba al Museu de la Noguera.
L'exposició «Presos polítics a l'Espanya contemporània» arriba al Museu de la Noguera. | LleidaDiari.cat

La polèmica exposició «Presos polítics a l'Espanya contemporània», de Santiago Sierra, ja té nova destinació. Fins al proper 31 de juliol es podrà veure al Museu de la Noguera de manera gratuïta. La mostra s'ha instal·lat des d'aquest dilluns a la Sala d'Exposicions Temporals del Museu de la Noguera i obrirà les seves portes al públic de dimarts a dissabte, d'11.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores. Els diumenges es podrà veure de 10.00 a 14.00 hores.

La mostra va ser adquirida per l'empresari lleidatà Tatxo Benet i es va poder veure inicialment al Museu de Lleida, després d'haver estat censurada a la fira d'art Arco de Madrid, i posteriorment, al Parlament Europeu. A la capital del Segrià la van visitar més de 7.000 persones. Seguidament, va viatjar fins al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i ara ha arribat a Balaguer.

L'obra «Presos polítics a l'Espanya contemporània» vol fer visible l'existència de 'presos polítics' a l'estat espanyol, a partir de retrats pixelats de persones que segons l'autor han estat condemnades a causa de la seva ideologia. Entre la vintena d'imatges que integren l'exposició s'hi poden reconèixer Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i els joves d'Altsasu, entre altres. 

«Artistes per la República contra la censura»

La inauguració de l'obra «Presos polítics a l'Espanya contemporània» ha servit també per donar el tret de sortida a la mostra d'«Artistes per la República contra la censura», un projecte del col·lectiu d'Artistes per la República de Ponent, en el qual es mostren diferents creacions d'artistes locals sobre la llibertat de creació i contra la censura. Les 23 obres exposades estan a la venda i una part o la totalitat de la recaptació amb la venda de les obres anirà destinada a la caixa de solidaritat.

També s'ha organitzat la taula rodona «La llibertat d'expressió a l'Espanya Contemporània», moderada per la periodista Magda Gregori, en la qual hi ha participat el raper Valtònyc des de Brussel·les per videoconferència. També hi ha estat present el periodista Francesc Canosa, l'advocat Carlos Aguilar i l'artista local Rafel Molina.


Comentaris

envia el comentari